Lou Kenny is 58 en loopt nog steeds op de catwalk

15 april 2017
1052

Tja, zul je wellicht denken. Is dit nu bijzonder? Een mooie vrouw, op de catwalk. Daar zijn die dingen toch voor? Enerzijds vinden wij dat ook. Tegelijkertijd is het in mode en medialand nog steeds niet de gewoonste zaak van de wereld dat oudere vrouwen als boegbeeld worden gebruikt. En daarom plaatsen we het toch. 

Lou Kenny is 58 en een van de meeste gevraagde modellen in Australië. Met haar 1m79, maatje 38 én grijze haar, was ze een echte verschijning op het Melbourne Fashion Festival van dit seizoen.

Natuurlijk, het helpt als je vanaf je 18e model bent en je bekend bent met de beste tips en trucs voor goed behoud van je lijf, huid en haar. Waarschijnlijk spelen de juiste genen ook wel een rol, net als haar fervente yogabeoefening. Dat laatste kan ze trouwens aan iedereen aanraden: "Yoga is fijn om te ontspannen, maar het heeft mijn hele fysiologie veranderd. Nu ik ouder word moet ik veel bewuster mezelf lang blijven maken en rechtop lopen."

En verder? Smeren. Heel. Veel smeren. "Als je ouder wordt droog je gewoon een beetje uit. Als ik het huis niet uit hoef loop ik gerust een dag met een flinke laag kokosolie op mijn gezicht."

Er is op de catwalk steeds meer diversiteit te zien is. Steeds vaker komen we oudere modellen tegen die nog gewoon meedraaien in de modellenwereld die lang door vooral piepjonge meisjes geregeerd werd. Dat we gezien mogen blijven worden wisten wij natuurlijk allang, maar het algemene beeld moet ook nog meeveranderen.

Lees ook:  Wang Deshun loopt op zijn 80e over de catwalk

We verheugen ons ook op het moment dat dit de normaalste zaak van de wereld wordt, maar tot die tijd worden we hier ook al heel blij van!

Lou Kenny 3

Indonesia runway show on March 15, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Sam Tabone/WireImage)

Foto: Sam Tabone/WireImage

Lou Kenny 2

Foto: Lucas Dawson

Lou Kenny 4

Foto Lucas Dawson

Via Brisbane Times

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down