Lou Kenny is 58 en loopt nog steeds op de catwalk

8502 VIEWS
Lou Kenny is 58 en loopt nog steeds op de catwalk

Tja, zul je wellicht denken. Is dit nu bijzonder? Een mooie vrouw, op de catwalk. Daar zijn die dingen toch voor? Enerzijds vinden wij dat ook. Tegelijkertijd is het in mode en medialand nog steeds niet de gewoonste zaak van de wereld dat oudere vrouwen als boegbeeld worden gebruikt. En daarom plaatsen we het toch. 

Lou Kenny is 58 en een van de meeste gevraagde modellen in Australië. Met haar 1m79, maatje 38 én grijze haar, was ze een echte verschijning op het Melbourne Fashion Festival van dit seizoen.

Natuurlijk, het helpt als je vanaf je 18e model bent en je bekend bent met de beste tips en trucs voor goed behoud van je lijf, huid en haar. Waarschijnlijk spelen de juiste genen ook wel een rol, net als haar fervente yogabeoefening. Dat laatste kan ze trouwens aan iedereen aanraden: “Yoga is fijn om te ontspannen, maar het heeft mijn hele fysiologie veranderd. Nu ik ouder word moet ik veel bewuster mezelf lang blijven maken en rechtop lopen.”

En verder? Smeren. Heel. Veel smeren. “Als je ouder wordt droog je gewoon een beetje uit. Als ik het huis niet uit hoef loop ik gerust een dag met een flinke laag kokosolie op mijn gezicht.”

Lees ook:  Anne begon op haar 59e een tweede carrière als model

Er is op de catwalk steeds meer diversiteit te zien is. Steeds vaker komen we oudere modellen tegen die nog gewoon meedraaien in de modellenwereld die lang door vooral piepjonge meisjes geregeerd werd. Dat we gezien mogen blijven worden wisten wij natuurlijk allang, maar het algemene beeld moet ook nog meeveranderen.

We verheugen ons ook op het moment dat dit de normaalste zaak van de wereld wordt, maar tot die tijd worden we hier ook al heel blij van!

Lou Kenny 3

Indonesia runway show on March 15, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Sam Tabone/WireImage)
Foto: Sam Tabone/WireImage
Lou Kenny 2
Foto: Lucas Dawson
Lou Kenny 4
Foto Lucas Dawson
Via Brisbane Times

 

 

MEER INSPIRATIE

Deze groep vrienden bouwde vier boerderijen om samen oud in te worden
5x waarom (soms) stoppen met alcohol aan te raden is
Acht 50+ actrices die nog steeds de sterren van de hemel spelen
Een gezonder en gelukkiger leven? Neem een huisdier