Lou Kenny is 58 en loopt nog steeds op de catwalk

7595 VIEWS
Lou Kenny is 58 en loopt nog steeds op de catwalk

Tja, zul je wellicht denken. Is dit nu bijzonder? Een mooie vrouw, op de catwalk. Daar zijn die dingen toch voor? Enerzijds vinden wij dat ook. Tegelijkertijd is het in mode en medialand nog steeds niet de gewoonste zaak van de wereld dat oudere vrouwen als boegbeeld worden gebruikt. En daarom plaatsen we het toch. 

Lou Kenny is 58 en een van de meeste gevraagde modellen in Australië. Met haar 1m79, maatje 38 én grijze haar, was ze een echte verschijning op het Melbourne Fashion Festival van dit seizoen.

Natuurlijk, het helpt als je vanaf je 18e model bent en je bekend bent met de beste tips en trucs voor goed behoud van je lijf, huid en haar. Waarschijnlijk spelen de juiste genen ook wel een rol, net als haar fervente yogabeoefening. Dat laatste kan ze trouwens aan iedereen aanraden: “Yoga is fijn om te ontspannen, maar het heeft mijn hele fysiologie veranderd. Nu ik ouder word moet ik veel bewuster mezelf lang blijven maken en rechtop lopen.”

En verder? Smeren. Heel. Veel smeren. “Als je ouder wordt droog je gewoon een beetje uit. Als ik het huis niet uit hoef loop ik gerust een dag met een flinke laag kokosolie op mijn gezicht.”

Lees ook:  9 quotes over ouder worden met een vleugje humor

Er is op de catwalk steeds meer diversiteit te zien is. Steeds vaker komen we oudere modellen tegen die nog gewoon meedraaien in de modellenwereld die lang door vooral piepjonge meisjes geregeerd werd. Dat we gezien mogen blijven worden wisten wij natuurlijk allang, maar het algemene beeld moet ook nog meeveranderen.

We verheugen ons ook op het moment dat dit de normaalste zaak van de wereld wordt, maar tot die tijd worden we hier ook al heel blij van!

Lou Kenny 3

Indonesia runway show on March 15, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Sam Tabone/WireImage)
Foto: Sam Tabone/WireImage
Lou Kenny 2
Foto: Lucas Dawson
Lou Kenny 4
Foto Lucas Dawson
Via Brisbane Times

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
Bobbie Rose (102) begint aan een carrière als model
50 is niet het nieuwe 30
Doris Jones (91) helpt samen met haar 2 katten bij het ontdekken van archeologische sites