Lokale charme en eindeloze gastvrijheid op Corfu

1404 VIEWS
Lokale charme en eindeloze gastvrijheid op Corfu

Nergens ziet u zo veel olijfbomen als op Corfu. Zelfs voor Griekse begrippen staan er hier veel! Dat komt doordat in de Venetiaanse tijd de bewoners een goudstuk kregen voor elke 10 olijfbomen die werden geplant. De groene vingers van de Corfioten bleven niet onopgemerkt, het Londense warenhuis Harrods haalt hier zelfs speciaal haar olijfolie. De lokale charme zit niet alleen in de olijfolie, maar is op het hele eiland te vinden. Want ondanks dat Corfu hoog op het lijstje van vele reizigers staat, zijn er nog tal van plekken waar de vooral de couleur locale van dit groene eiland overheerst.

“Vanaf uw terras ziet u in de ochtend de herders voorbij trekken met hun kudde schapen”

Begin de dag bijvoorbeeld bij Viros, een klein authentiek dorpje in het midden van Corfu. Wanneer u van wandelen houdt dan is dit tevens een perfecte uitvalsbasis: in alle windrichtingen vertrekken hier mooie wandelpaden. Rijd vervolgens door naar Krini, één van de oudste dorpjes van het eiland. Het verhaal gaat dat Krini al bestond in de Homerische tijd, zeker is dat in de Middeleeuwen hier de wachters woonden die de grenzen van het Byzantijnse rijk bewaakten. Vanuit Krini gaat de weg in stevige haarspeldbochten omhoog naar de burcht Angelokastro. Neem uw stevige stappers mee want het is zo’n 15 minuten klauteren over een steil pad om aan de top te komen. Maar het uitzicht hier is werkelijk prachtig, en voor degenen zonder hoogtevrees: u kunt hier vanaf de rotsen loodrecht naar beneden kijken in het helderblauwe water.

Lokale charme en eindeloze gastvrijheid in Corfu | Paradijsvogels Magazine
(l) Straatje in Viros, (r) Uitzicht vanaf Angelokastro

Zo tegen de middag lonken de blauwe wateren die Corfu omringen voor een verfrissende duik. In het zuidwesten van Corfu ligt het strand Gardeno. Op deze plek treft u weinig buitenlandse mensenmassa’s, maar vooral de Grieken zelf die genieten van het langgerekte, goudkleurige strand. Hier staat de tijd even stil en is er niets anders dan de glinstering op het kristalblauwe water, oneindig uitzicht met in uw rug de groene berghellingen. Wanneer u trek krijgt van al deze rust zijn er een paar leuke tavernes die over de baai uitkijken met een keus en keur aan choriatiki salade, verse gegrilde octopus of brood uit de oven met geroosterde aubergine.

Lees ook:  De Grotten van Han: Vijf weetjes over de must visit van België
Lokale charme en eindeloze gastvrijheid in Corfu | Paradijsvogels Magazine
Gardeno strand op Corfu

“Wanneer u in bent voor ‘lokaal met een twist’, loop dan door naar de haven voor Salto’s Wijnbar”

Corfu-stad is heerlijk om aan het einde van de middag doorheen te struinen. Omdat de straten smal zijn en de huizen hoog, is er veel schaduw woordoor het er ook nooit echt heet wordt. De vele steegjes bieden daarnaast een verrassende ontdekkingstocht waarbij u zomaar op het Mikro Café, oftewel het kleine café, kunt stuiten. Een gelaagd terras, overdekt met bladerdak herbergt veel Corfioten die onder het genot van een ijskoude frappé de wereldproblematiek met passie bespreken. Wanneer u in bent voor ‘lokaal met een twist’, loop dan door naar de haven waar u Salto’s Wijnbar vindt. Een uitgebreide kaart met kleine hapjes geeft u een andere kijk op de traditionele Griekse gerechten. En zoals de naam al doet vermoeden: dit gaat gepaard met heerlijke wijn!

Lokale charme en eindeloze gastvrijheid in Corfu | Paradijsvogels Magazine
(l) Mikro Café in Corfu-stad, (r) Salto Wine Bar in de haven

“Desgevraagd neemt eigenaar Spyros u ook graag mee op pad om u de meest bijzondere vergezichten en verborgen baaien van Corfu te wijzen”

Overnacht bij Villa Theresa: omgeven door het groen zwaait gastvrouw Theresa hier de scepter over 2 studio’s en 2 appartementen waar u in rust geniet van het uitzicht vanaf uw terras of het zwembad. U wandelt bovendien zo naar beneden naar het strand. De broers Andreas en Nikatas Garnelis runnen hier hun gezellige taverna waar u zich – naast de gebruikelijk ouzo – de hele volgende dag tussen het zwemmen door tegoed kunt doen aan Griekse heerlijkheden.

Lees ook:  Magisch Son Kul in Kirgizië
Lokale charme en eindeloze gastvrijheid in Corfu | Paradijsvogels Magazine
Het zwembad en uitzicht (l) en het strand (r) van Villa Theresa

Of verblijf in Fundana Villa’s: een kleinschalig 17e eeuws Venetiaans landhuis omringd door prachtige tuinen en met een zwembad om dagen in te dobberen. In de stijlvolle kamers komt in veel details het hout van de olijfbomen terug en vanaf uw terras ziet u in de ochtend de herders voorbij trekken met hun kudde schapen. Via de vele paadjes die vanaf Fundana Villa’s vertrekken ontdekt u vergeten kloosters, Byzantijnse kastelen en oude dorpjes in het omliggende landschap. Desgevraagd neemt eigenaar Spyros u ook graag mee op pad om u de meest bijzondere vergezichten en verborgen baaien van Corfu te wijzen. Een plek om nooit meer weg te gaan!

Lokale charme en eindeloze gastvrijheid in Corfu | Paradijsvogels Magazine
Fundana Villa’s

Aan lokale sfeer op Corfu geen gebrek, en het ligt slechts op 2,5 uur vliegen. Meer inspiratie opdoen?  Elizawashere.nl biedt kleinschalige accommodaties inclusief vlucht, verblijf en huurauto. Zo logeert u op authentieke plekken en heeft u de vrijheid om op eigen gelegenheid ook de andere mooie delen van het eiland te ontdekken. Bekijk hier de mogelijkhedenKalo taksidi!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen