Logeren in de slaapkamer van Vincent van Gogh

1515 VIEWS
Logeren in de slaapkamer van Vincent van Gogh

U kunt nu logeren bij Vincent van Gogh. Meer specifiek: bij het Art Instute of Chicago waar ze de slaapkamer van het beroemde schilderij van Van Gogh namaakten! Tot in detail is het schilderij verwerkt in het ruimte, zelfs de stroken van de kwast op de muren en het oude hout op de vloer voelen alsof het daadwerkelijk een schilderij is. Ook de meubels en accessoires zoals de theedoek en borstel zijn op de foto’s bijna niet van een schildering te onderscheiden.

Deze kamer is gemaakt in het kader van de tentoonstelling ‘De slaapkamers van van Gogh’. Hier staat zijn kamer in Arles centraal waar hij in 1888 en 1889 drie schilderijen maakte van zijn kamer, in deze tentoonstelling zijn de werken voor het eerst gezamenlijk in Noord-Amerika te zien.

Reserveer een nachtje in de slaapkamer van Vincent van Gogh

Ben je van plan om naar Chicago te reizen? Voor slechts 10 Euro kun je de slaapkamer reserveren, via Airbnb. We gaan er vanuit dat de kamer in alle opzichten een replica is van de slaapkamer van Van Gogh, en dat jij je dus ook moet wassen met het water uit de lampetkan. Maar daarvoor krijg je wel een onvergetelijke en originele ervaring!

Lees ook:  Het mysterie van de ogen van Modigliani | Uit de kunst

slaapkamer van gogh2 slaapkamer van gogh10 slaapkamer van gogh9 slaapkamer van gogh8 slaapkamer van gogh7 slaapkamer van gogh5 slaapkamer van gogh3

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur
Pieter Bruegel schilderde meer dan 100 Nederlandse spreekwoorden in dit schilderij
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap
Met deze ijsjes wordt aandacht gevraagd voor watervervuiling