De kracht van lodoliet voor transformatie

2 april 2023
159
lodoliet

Voor iedere edelsteen fanaat is lodoliet een must have voor de collectie. Wat de reden ook is dat je geïnteresseerd bent in edelstenen maakt niet uit, lodoliet kan het allemaal. Het is een prachtig kwarts waarbij iedere steen uniek uitziet. Wil jij meer te weten komen over lodoliet en waar je het voor kunt gebruiken? Lees dan vooral verder!

Wat is lodoliet

Lodoliet, ook wel bekend als chlorietkwarts, is een prachtige kristalheldere bergkwarts met insluitsels van andere mineralen. Insluitsels zijn smalle stukjes materiaal die ingesloten worden in een kristal terwijl die gevormd wordt. Deze insluitsels zijn na de vorming nog volop zichtbaar, aangezien bergkristal transparant is. De kleuren en vormen van de insluitsels zijn de ster van de show en laten het kristal lijken alsof je naar een stilleven van een onderwaterwereld of wolkenveld kijkt. Lodoliet is dus bijna een natuurlijk gevormde sneeuwbol te noemen, met een unieke wereld in ieder kristal.

De steen is gevonden in Minas Gerais, Brazilië. De naam is gebaseerd op het Braziliaanse woord ‘lodo’, wat modder betekent.  Dit verwijst naar het feit dat het stuk kristal door de insluitsels niet meer volledig helder is.

kristal

Werking van lodoliet

De edelsteen heeft verder de naam droomkwarts gekregen, omdat het de kracht heeft om je via dromen kennis over te brengen van je vorige levens. Daarnaast is deze steen de verbinding tussen ons en de magische wereld. Als je lang en zorgvuldig naar een lodoliet kijkt, kan je de natuurlijk gepreserveerde energie over je heen laten komen en in andere werelden schouwen. De steen is daardoor ook bijna te vergelijken met een glazen bal.

Lees ook:  Waarom breien gezond is!

Maar dat is niet alles. Lodoliet kan je helpen bij het leren van lucide dromen en wordt ook wel sjamaankwarts genoemd, omdat dit kristal een krachtig gereedschap is om je te ondersteunen in een sjamanistische trancereis naar de spiritwerelden. Lodoliet heeft verder het effect om wensen te laten uitkomen en kan de dromen en wensen van de eigenaar belichamen. Het is een manifestatiekristal dat je helpt je diepste verlangens te herinneren en te realiseren.

De helende krachten

Wanneer je in het kristal kijkt, kun je haast verdwalen in een kunstwerk dat vaak doet denken aan een sprookjestuin. Het is dan ook geen verrassing dat Lodoliet wordt geassocieerd met de oeroude kracht van het bos en de planten. Deze natuurkracht kan je helpen diepgewortelde emoties te laten opborrelen om te verwerken en zo jezelf te helen.

Regeneratie

Omdat Lodoliet het woud symboliseert, bezit hij een sterke regenererende energie. Negatieve energieën uit het verleden, zoals trauma's opgelopen in het verleden of zelfs in een vorig leven, zullen oplossen en omgezet worden in positieve energie.

Lodoliet is een hoog vibrerende kwarts met een zeer liefdevolle en helende energie. Deze steen schenkt nieuwe hoop en verlicht je pad naar een mooie toekomst.

Communicatie

Lodoliet is ook een communicatie steen. De harmonie die je in het bos waar vele bomen naast en met elkaar leven kunt vinden, kan Lodoliet je ook brengen in je relatie met anderen. Hij helpt de liefdevolle energie te verhogen en kan helpen om gebroken of verwonde relaties te helen. Een Lodoliet in huis kan ook zeker de harmonie thuis verhogen.

Lees ook:  Mindfulness maakt je een immoreel mens. Is dat waar?

Manifestatie

De edelsteen is bijzonder geschikt om te programmeren en mee te manifesteren. Het is een steen die je helpt om je intenties te versterken en te manifesteren in je leven. Kortom, Lodoliet is een krachtige steen met veel mogelijkheden om je te ondersteunen op je spirituele pad en in je dagelijks leven.

mediteren met edelstenen

Lodoliet voor transformatie

Lodoliet heeft dus een breed scala aan toepassingen die kunnen helpen bij persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het kan ondersteuning bieden bij het vergroten van helderheid en inzicht en het vinden van een spiritueel pad. Het kan helpen bij het vergroten van intuïtie en communicatie met hogere dimensies. Daarnaast kan het bijdragen aan een gevoel van innerlijke rust en welzijn, door het loslaten van negatieve emoties en gedachten. Lodoliet kan ook de creativiteit en verbeeldingskracht bevorderen.

Al met al kan het dus gebruikt worden als een steen van transformatie en persoonlijke groei, door het loslaten van oude patronen en beperkende overtuigingen. Het werkt voor het helen van alle chakra's en kan daarmee een positieve invloed hebben op het gehele energiesysteem van het lichaam. De ideale steen voor zelfontplooiing en chakra healing.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings