Literatuur als levensdoel

27 oktober 2015
220

In Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, woont een eigenaardige man. Zijn naam is Raul Lemesoff, en hij rijdt rond met een auto vol boeken. Het voertuig heeft hij zelf gecreëerd in zijn eigen werkplaats (het is een oude, omgebouwde Ford Falcon) en hij lijkt nog het meest op een geïmproviseerde... tank. Zelf noemt hij het zijn 'weapon of mass instruction', want wat wil Lemesoff? Geen aandacht, geen geld, maar gewoon wat plezier én mensen aan het lezen krijgen! In de stad verrast hij nietsvermoedende voorbijgangers met gratis boeken, onder de voorwaarde dat ze de boeken zeker gaan lezen.
Onderstaande sympathieke film schetst een mooi portret van de markante Lemesoff. En het is waar: mensen noemen hem 'erg onaangepast' en een beetje gek is het misschien wel, maar moet men niet een beetje gek zijn om echt een verschil te maken in deze wereld?
https://vimeo.com/121404768
Lees ook het verhaal van Adam Purple: hij bouwde eigenhandig een prachtige stadstuin midden in New York.
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]
[hr]

Lees ook:  Hoe kun je nog meer van het leven genieten?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings