Literatuur als levensdoel

1097 VIEWS
Literatuur als levensdoel

In Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, woont een eigenaardige man. Zijn naam is Raul Lemesoff, en hij rijdt rond met een auto vol boeken. Het voertuig heeft hij zelf gecreëerd in zijn eigen werkplaats (het is een oude, omgebouwde Ford Falcon) en hij lijkt nog het meest op een geïmproviseerde… tank. Zelf noemt hij het zijn ‘weapon of mass instruction’, want wat wil Lemesoff? Geen aandacht, geen geld, maar gewoon wat plezier én mensen aan het lezen krijgen! In de stad verrast hij nietsvermoedende voorbijgangers met gratis boeken, onder de voorwaarde dat ze de boeken zeker gaan lezen.

Onderstaande sympathieke film schetst een mooi portret van de markante Lemesoff. En het is waar: mensen noemen hem ‘erg onaangepast’ en een beetje gek is het misschien wel, maar moet men niet een beetje gek zijn om echt een verschil te maken in deze wereld?

Lees ook het verhaal van Adam Purple: hij bouwde eigenhandig een prachtige stadstuin midden in New York.


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:


Lees ook:  Geluk in een maisveld

MEER INSPIRATIE

De leukste biografie boeken van dit moment
Top 10 beste historische romans
Cadeautips: de mooiste koffietafelboeken om cadeau te doen (of krijgen!)
Steve Jobs, nietsontziende ondernemer en wereldverbeteraar tegelijk