Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier

28 januari 2021
1901

Lisa Lloyd is een freelance ontwerpster en illustrator. Ook kan ze ontzettend goed knutselen! Ze heeft al voor meerdere campagnes kunstwerken van papier geleverd en daarnaast is het maken van de objecten ook nog eens haar grootste hobby.

Inspiratie uit de natuur

Lisa komt uit het Verenigd Koninkrijk en is al ongeveer 18 jaar actief in commercieel ontwerp. Met haar ervaring in animatie en grafisch design heeft ze al een hoop gave klussen binnengehaald voor grote merken als Grolsch, Disney en de BBC. Haar grootste inspiratie haalt ze uit de natuur. Ze is gefascineerd door de patronen, symmetrie, kleuren, geometrie en texturen. Ze houdt van de details en probeert later een eigentijdse draai aan haar creaties te geven.

Later I try to give it a modern twist, taking inspiration from the design world- such as  fashion, interiors and graphic design.

De tekst gaat verder onder de foto's 

Heart Matters British Heart Foundation; campagne om mensen bewust te maken van een gezonde levensstijl

papier

Changes Bristol; een kameleon om te laten zien hoe het is wanneer je worstelt met je mentale gesteldheid

papier

Voor Moonpig; een boeket met bloemen

papier

Een poster om het magische van wildkamperen te illustreren

papier

Jetstar Magazine; Lisa was gevraagd om een bord met zeevruchten te maken

Lisa+Lloyd+paper+jetstar

Voor een persoonlijk project; de geheime wereld van de egels

011

Voor een persoonlijk project; een hommel!

papier

Elk stukje papier heeft een reden

Lisa laat meerdere keren op haar site zien hoe ze tot sommige creaties komt. Ze begint met het beeldhouwen van de grote vormen van het object. Ze gebruikt hiervoor foto's als referentiemateriaal. Daarna spendeert ze een groot deel van haar tijd met het uitknippen van alle individuele stukjes papier. Ze vind details dus erg belangrijk en zorgt ervoor dat alle veertjes en blaadjes verschillend zijn. Zo zie je dat de vogels en bloemen die ze creëert handgemaakt zijn en niet in de computer. Nadat de klant het ontwerp heeft het goedgekeurd, kan Lisa het fotograferen.

Lees ook:  Uitvouwbare standbeelden van papier

De tekst gaat verder onder de foto's

Waitrose Weekend magazine; een blauwe pimpelmees om het begin van de 'Big Garden Birdwatch' in te leiden

papier
papier
papier

The Mental Health foundation; voor een mindfulness campagne

papier
papier
papier

Ben je benieuwd naar nog meer gave objecten en creaties van papier? Bekijk dan ook nog even dit artikel over een origamikunstenaar die 1000 dagen lang elke dag een ander soort kraanvogel maakte! Spectaculair...

En ook hier kun je lezen over onze blog over het schilderen van levensechte dieren op grote kiezelstenen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down