Liefdesverhaal van een ooievaar die elk jaar duizenden kilometers vliegt

2553 VIEWS
Liefdesverhaal van een ooievaar die elk jaar duizenden kilometers vliegt

Malena en Klepetan zijn al meer dan 16 jaar een onafscheidelijk liefdeskoppel en dat terwijl manlief een groot deel van het jaar heel ver weg is. Malena kan niet mee omdat zij gehandicapt is, maar elk jaar weer keert Klepetan terug naar het nest … het ooievaarsnest wel te verstaan. Een bijzonder liefdesverhaal.

Ontmoeting op het dak

Wat begon met een ontmoeting op het dak van de Kroatische Stjepan Vokic groeide uit tot een prachtig liefdesverhaal tussen twee ooievaars. Ongeveer 20 jaar geleden nam Stjepan Malena onder zijn hoede nadat hij haar – door jagers aangeschoten – had gevonden in de omgeving van zijn huis. Op het dak van zijn huis bloeide de liefde tussen Malena en Klepetan op. In het begin leek het er op dat hun liefde gedoemd was te mislukken. Malena kan niet meer vliegen en kon niet mee migreren naar het zuiden.

Hun liefde hield stand! Klepetan komt al 16 jaar lang duizenden kilometers terugvliegen om bij zijn Malena te zijn en het stel heeft inmiddels meerdere kuikens groot gebracht. Ieder jaar vertrouwt Klepetan de zorg voor Malena toe aan Stjepan als hij weer migreert naar Zuid Afrika.

liefdesverhaal 2

liefdesverhaal 3

liefdesverhaal

liefdesverhaal 5

liefdesverhaal 6

liefdesverhaal 7

liefdesverhaal 1

liefdesverhaal 9

liefdesverhaal 8

Lees ook dit bijzondere liefdesverhaal als inspiratie om in de liefde te blijven geloven.

MEER INSPIRATIE

Deze uilen zijn meesters in camouflage
Hoe vogels weten waar ze naar toe moeten vliegen
Duizenden spreeuwen dansen boven een Nederlands veld
Foto’s waarop je elk veertje van exotische vogels perfect kan bestuderen