Liefde quotes

25 februari 2022
391

Liefde is iets waar het leven om draait. Liefde is iets wat in je dagelijks leven voorkomt. In deze blog laten we verschillende liefde quotes zien, maar wat betekent liefde eigenlijk? De officiële betekenis van liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Ja wij snappen wel waarom liefde lastig te omschrijven en uit te leggen is. Het kan ook betrekking hebben tot een onderwerp, dier of zaak. Overal vind je liefde terug namelijk in games, films, boeken en noem maar op! Je kan er niet om heen. Er is zelf een nationale feestdag die de liefde viert, Valentijnsdag. Het symbool van liefde is een hart. Dit symbool wordt vaak gebruik als het over liefde gaat. Kortom, alles draait als het ware om liefde.

Soorten liefde

Allereerst is het noodzakelijk om te begrijpen dat er verschillende soorten liefde zijn. Je liefde voor je kinderen is bijvoorbeeld anders dan je liefde voor pizza. Liefde is in 4 verschillende categorieën onderverdeeld. De eerste hiervan is gehechtheid.  Hiermee wordt bedoeld dat je dichtbij wilt houden, beschermen wat je in je omgeving kent en al hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je familie leden of je huisdier. De tweede liefdes categorie is medelijden. Een liefhebbende persoon zorgt voor het welzijn van een ander zonder te rekenen op toekomstige eigen voordelen die daarbij komen kijken. Als je bijvoorbeeld een dakloze helpt, dan wil je daar niks voor terug. De derde categorie van liefde is affectie. Affectie komt tot stand wanneer personen ons bekend voorkomen en die lichamelijk aantrekkelijk zijn. Als je bepaald om met iemand op meer dates te gaan komt dat dus in de buurt van affectie. De laatste liefdes categorie is romantische liefde.  Deze liefde is sterk verbonden met seksuele aantrekkingskracht en wellust. Dit is vaak de definitie waar je aan denkt als je aan het woord liefde denkt.

Lees ook:  Tips voor sfeer te creëren in huis

Verschillende liefde quotes

Nu we de basis kennis onder de knie hebben kunnen we naar kijken naar hoe liefde geïnterpreteerd is in diverse quotes.

''Max Muller''

Liefde quotes

''Alfred Tennyson''

Liefde quotes

''William Shakespeare''

Liefde quotes

''Winnie de Poeh''

Liefdes quotes

''James Baldwin''

Liefdes quotes

''Nikki Giovanni''

Liefde quote

''-''

Liefde quotes

Kan je niet genoeg krijgen van de liefde? Heb je dan al gelezen over een ooievaar die voor de liefde, duizenden kilometers vliegt? Bekijk deze en nog veel meer andere verhalen op paradijsvogelmagazine.nl.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings