Lichter leven | De mooiste van Rumi

28 mei 2015
1818

De Perzische dichter en Soefi-mysticus Rumi (1207 - 1273) had, net als zijn 'opvolger' Hafiz die ruim een eeuw later aan het poëtische woord kwam, de gave om via zielstrelende gedichten een universele waarheid uit te dragen. Daarbij refereerde hij vaak aan de natuur; aan de verliefde zon of de sprakeloze volle maan. Maar bovenalles liet hij het leven zelf spreken, met de liefde als grote, misschien zelfs wel enige, drijvende kracht daarachter.
Rumi's parels vormen een inspiratiebron voor Fidessa en Kirstin van Lightstyle Creations: "hun glans licht onze harten op. Lees Rumi en weet direct, dit is waar. We delen graag één van onze favorieten: De herberg." (Hier vind je de bundel met verzamelde gedichten van Rumi).

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg
Elke ochtend weer nieuw bezoek.
Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.
Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.
Behandel dan toch elke gast met eerbied
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase……
De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.
Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen.
Meer gedichten van Rumi vind je in deze mooie gedichtenbundel.
 
[hr]
Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen van Lightstyle Creations willen graag in alle aspecten van hun leven 'licht geven': van de liefde tot voeding en van vriendschap tot werk. De co-auteurs schrijven boeken waarin zelfbewustwording en persoonlijke groei de rode draad vormen, en geven daarnaast meditatie & mindfulness sessies. Op Paradijsvogels Magazine voorziet dit duo je op creatieve wijze van inspiratie om vrij en licht te leven.

Lees ook:  Bij dit leuke plantenasiel kun je kamerplanten adopteren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down