Lichter leven | De gulle boom

11 juni 2015
398
De Gulle Boom is eigenlijk een kinderboek. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden het te lezen. Sterker nog, we hebben het inmiddels ontelbare keren gelezen én voorgelezen, en iedere keer inspireert het opnieuw. Shel Silverstein schreef het verhaal en maakte ook de de prachtige zwartwit illustraties, begenadigd door hun eenvoud.
Arthur Japin vertaalde het verhaal in het Nederlands. Hij zegt: ‘Shel Silverstein vertelt in The Giving Tree alles wat ik in mijn hele leven hoop te zeggen. Deze Amerikaan schreef eigenlijk voor kinderen, maar weet ook iedere volwassene te raken. Hoe vaak ik dit boekje ook aan iemand probeer voor te lezen, nooit volbreng ik het met droge ogen, want mijn stem breekt omdat door de zinnen een glimp van de zin van het bestaan valt op te vangen.’
Japin verwoordt het treffend, voordat je het weet ben je verzeild geraakt in een vertelling over liefde. Of beter gezegd: onvoorwaardelijke liefde.
Kijk zelf. Waarschijnlijk ga je daarna net als wij het boek kopen.

Het verhaal wordt hier voorgelezen door de schrijver, Shel Silverstein, zelf. De opname dateert uit '73 (!)
https://youtube.com/watch?v=1TZCP6OqRlEframeborder%3D0allowfullscreen
De gulle boom | Paradijsvogels Magazine
De gulle boom | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen van Lightstyle Creations willen graag in alle aspecten van hun leven 'licht geven': van de liefde tot voeding en van vriendschap tot werk. De co-auteurs schrijven boeken waarin zelfbewustwording en persoonlijke groei de rode draad vormen, en geven daarnaast meditatie & mindfulness sessies. Op Paradijsvogels Magazine voorziet dit duo u op creatieve wijze van inspiratie om vrij en licht te leven.

Ons nieuwste boek Ik Heb Me Lief En Alles Om Me Heen is uit! Een reis die je al lezende terug brengt bij wie je daadwerkelijk bent... Inclusief energetische emoticons, om een ander middels gedachtekracht positiviteit te sturen. 
Lees ook:  Waarom we meer op een grasspriet lijken dan ons lief is

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings