Lichter leven | De gulle boom

2213 VIEWS
Lichter leven | De gulle boom

De Gulle Boom is eigenlijk een kinderboek. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden het te lezen. Sterker nog, we hebben het inmiddels ontelbare keren gelezen én voorgelezen, en iedere keer inspireert het opnieuw. Shel Silverstein schreef het verhaal en maakte ook de de prachtige zwartwit illustraties, begenadigd door hun eenvoud.

Arthur Japin vertaalde het verhaal in het Nederlands. Hij zegt: ‘Shel Silverstein vertelt in The Giving Tree alles wat ik in mijn hele leven hoop te zeggen. Deze Amerikaan schreef eigenlijk voor kinderen, maar weet ook iedere volwassene te raken. Hoe vaak ik dit boekje ook aan iemand probeer voor te lezen, nooit volbreng ik het met droge ogen, want mijn stem breekt omdat door de zinnen een glimp van de zin van het bestaan valt op te vangen.’

Japin verwoordt het treffend, voordat je het weet ben je verzeild geraakt in een vertelling over liefde. Of beter gezegd: onvoorwaardelijke liefde.

Kijk zelf. Waarschijnlijk ga je daarna net als wij het boek kopen.

Het verhaal wordt hier voorgelezen door de schrijver, Shel Silverstein, zelf. De opname dateert uit ’73 (!)

https://youtube.com/watch?v=1TZCP6OqRlEframeborder%3D0allowfullscreen

De gulle boom | Paradijsvogels Magazine

De gulle boom | Paradijsvogels Magazine


Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen van Lightstyle Creations willen graag in alle aspecten van hun leven ‘licht geven’: van de liefde tot voeding en van vriendschap tot werk. De co-auteurs schrijven boeken waarin zelfbewustwording en persoonlijke groei de rode draad vormen, en geven daarnaast meditatie & mindfulness sessies. Op Paradijsvogels Magazine voorziet dit duo u op creatieve wijze van inspiratie om vrij en licht te leven.

Ons nieuwste boek Ik Heb Me Lief En Alles Om Me Heen is uit! Een reis die je al lezende terug brengt bij wie je daadwerkelijk bent… Inclusief energetische emoticons, om een ander middels gedachtekracht positiviteit te sturen. 
Lees ook:  Lichter leven | Het goede morgen project

MEER INSPIRATIE

Cadeautips: de mooiste koffietafelboeken om cadeau te doen (of krijgen!)
Steve Jobs, nietsontziende ondernemer en wereldverbeteraar tegelijk
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk