Hoe verzorg je je lichaam het beste?

17 maart 2023
18
lichaam

Als je aan mensen vraagt wat ze graag zien bij iemand anders, komt een verzorgd uiterlijk bijna altijd wel naar boven. Maar hoe zorg je er nou voor dat je er verzorgd uitziet? In deze blog ga je lezen hoe je verschillende onderdelen van je lichaam het beste kunt verzorgen.

Gezicht

Je gezicht heeft de meest gevoelige huid van het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat je dit goed schoonmaakt en verzorgd. Het wordt aangeraden om je gezicht iedere dag even te wassen met lauwwarm water, om ervoor te zorgen dat er geen onzuiverheden ontstaan. Om je gezicht te verzorgen zijn er verschillende crèmepjes te krijgen. Let hierbij wel op dat je voor iets kiest wat bij jouw huidtype past. Weet je niet wat voor type huid je hebt? Hieronder zullen we uitleggen wat voor types er zijn en hoe je dit kunt zien.

lichaam

Normale huid

Als je een normale huid hebt, voelt het zacht en soepel aan. Een normale huid heeft een gelijkmatige en matte glans.

Droge huid

Bijna 25% van de mensen heeft een droge huid. Als je een droge huid hebt voelt het ruw en gespannen aan. De huid is vaak ook dun en produceert weinig talg. De huid kan snel geïrriteerd, schilferig en rood uitzien.

Gecombineerde huid

Veel mensen hebben een combinatie van verschillende huidtypes. Dit komt doordat talg wordt geproduceerd in de T-zone, hier kan het dus wat vetter zijn dan in de rest van het gezicht.

Vette huid

Een vette huid is te herkennen aan het glimmen van de huid, en dan vooral in de T-zone. Het glimmen ontstaat door de te grote talgafscheiding. Het gevolg hiervan is dat de huid last heeft van mee-eters en plotseling uitbrekende puistjes. Maar het voordeel van dit huidtype is dat je minder snel rimpels krijgt, dit komt doordat de huid vaak wat dikker is.

Lees ook:  Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

Rijpere huid

Als gevolg van het ouder worden, ontstaat de rijpere huid. Je krijgt rimpels en je huid wordt dunner en droger. Per persoon kan het verschillen wanneer je een rijpere huid krijgt. Dit is namelijk afhankelijk van je huidconditie, levenswijze en huisverzorging. Benieuwd wat je kan doen tegen huidveroudering? Lees dan dit artikel met tips!

Huid

De huid van de rest van je lichaam heeft ook een goede verzorging nodig. Douch daarom niet te vaak en niet te lang, want dat zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt. Gebruik tijdens het douchen oliën in plaats van douchegels of zepen, deze zijn een stuk beter voor de huid. Om je huid een stralend effect te geven kun je één keer per week gebruik maken van een scrub. Een scrub verwijdert de dode huidcellen op de huid.

lichaam

Haar

Haar is voor veel mensen een belangrijk deel van het uiterlijk. Daarom moet dit ook op de juiste manier verzorgd worden. Maar was je haar niet te vaak, want iedere keer als je het wast verlies je natuurlijke oliën die je haar nodig heeft. Als je het te vaak doet wassen kan het haar droger aanvoelen en uitzien. Gebruik bij iedere wasbeurt ook wat conditioner om je haar nog meer liefde te geven. En een tip voor de mannen is om niet te veel gel/wax te gebruiken. Deze producten drogen het haar namelijk uit.

Handen & voeten

Je handen en voeten heb je iedere dag nodig, dus het is belangrijk dat je deze goed verzorgd. Heb je last van droge handen en voeten? Dompel je handen dan eens in een bak met warm water en wat olie. Nadat je dit hebt gedaan kun je ze insmeren met een hydraterende crème. Smeer deze crème ook goed op de nagelriemen, en duw deze wat naar achter met een wattenstaafje. Bescherm je handen en voeten ook goed. Draag de juiste schoenen en controleer af en toe of hier geen steentjes inzitten. Je handen kun je bijvoorbeeld beschermen door tijdens het poetsen handschoenen aan te trekken, poetsmiddelen zijn namelijk slecht voor de huid. Wil je dat je handen er niet allen verzorgt maar ook mooi uitzien? Kies dan uit een van de verschillende Urban Nails gelpolish kleuren voor de perfecte manicure.

Lees ook:  Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Begonia's snoeien en verzorgen

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings