Levenslessen van Theo Maassen

17 september 2020
346

Hij is een controversieel cabaretier die buiten alle partijen valt. Naast alle humor zonder bijbedoeling verkondigt hij zinnige dingen om over na te denken, maar waar slechts weinigen iets mee doen. Wij kunnen, naast lachen om zijn grappen, stiekem heel veel leren van Theo Maassen.

Alles omkeren

Een veel gebruikte techniek in de wereld van de grappenmakers is het omdraaien van situaties. Maar wanneer Theo Maassen het doet maakt hij meteen een punt. "Je moet accepteren wat je niet kunt veranderen, zei mijn vader altijd. Maar ik denk meestal: Wat je niet kunt accepteren, moet je veranderen!". Een ander voorbeeld is het verhaal over de nieuwe douche die in Maassens badkamer werd geïnstalleerd. Hij moest, zo zei de monteur, elke keer na het douchen de glaswanden schoonmaken, anders zou er kalkaanslag ontstaan. Maassen draait het om: "Ja, je krijgt wel kalkaanslag, maar anders moet je elke keer die glaswand schoonwassen!". Deze en meer van die omkeringen kunnen je verder helpen, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis, het afsluiten van een goedkope autoverzekering of het al dan niet aanhouden van je vaste baan. Keer je gedachten ondersteboven en kom tot verrassend inzichten.

Moeite doen

Maassen is wars van technologie. "Mensen kunnen met computers omgaan, maar wijs zijn ze nog steeds niet." Zelf toont hij elke keer weer een (boeren)slimheid om jaloers op te worden. Hij gaat los op de gesneden blokjes kaas die bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. "Dan kan ik net zo goed een kant en klare drol kopen. Opwarmen in de magnetron, 'ping!', door de wc spoelen, klaar. Moeite doen! Het gaat om moeite doen!" Waarmee hij min of meer aangeeft dat we een verwend volkje worden, dat we met alle telefoons, apps en andere (digitale) hulpmiddelen straks alleen nog maar op een stoel hoeven te zitten om te zien hoe het leven aan ons voorbij trekt.

Lees ook:  7 ideeën om je innerlijke kunstenaar te voeden

Logisch nadenken

"Wetenschappers hebben ontdekt dat wij maar 15 procent van onze hersencapaciteit benutten. Als dat zo is, dan benutten die wetenschappers ook maar 15 procent en wie zegt mij dan dat zo’n onderzoek klopt?" En: "Waarom zoekt de NASA naar buitenaards leven? Het is er wel, of het is er niet. En als het er is, zijn er nog steeds maar twee mogelijkheden: of ze zijn slimmer dan wij, of dommer. Zijn ze dommer, dan willen we er niks mee te maken hebben. Zijn ze slimmer, dan vinden zij ons toch veel sneller dan wij hun?" In weer een andere tirade legt Maassen propaganda naast reclame, en concludeert dat het lijntje heel dun is. Logisch denken, het is niet iedereen gegeven, maar Maassen geeft met elke conference weer een prima workshop op dat gebied.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings