Levensgrote replica van een 140 jaar oude boom

8 februari 2015
313

In een bos in North Bend (Washington) vond kunstenaar John Grade de inspiratie voor een van zijn meest bijzondere kunstprojecten. Het bos staat vol met sprookjesachtige Hemlocks: enorme naaldbomen van soms wel 30 meter hoog. Allemaal even mooi, allemaal even imposant, maar toch allemaal anders.
Dit deed John Grade besluiten om niet een sculptuur van een boom te maken, maar juist de specifieke eigenschappen van één enkele boom minutieus vast te leggen. Met een team van vrijwilligers pakte hij een boom helemaal in met aluminiumfolie (ter bescherming) en daarna met gips, om te komen tot de perfecte afdruk van de enorme 140 jaar oude boom.
Aan de hand van de gipsafdruk werd de boom volledig opnieuw opgebouwd uit kleine stukjes hout, en uiteindelijk helemaal geschuurd en afgewerkt. Een bijna intiem werkje waarbij ieder hoekje en ieder uitsteekseltje van de boom werd aangeraakt, onderzocht en nagemaakt.
Bekijk vooral ook de film helemaal onderaan deze pagina over dit unieke project, waarbij het proces minstens zo bijzonder is als het resultaat.
John Grade 1 John Grade 2 John Grade 3 John Grade 5 John Grade 6 John Grade 7 John Grade 8 John Grade 9

Foto's van John Grade en Tim Detweiler
 

Lees ook:  Papierkunst laat de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down