Levensgroot onkruid siert de stad

17 februari 2020
151

Klein, maar van het taaie soort: onkruid weet zich altijd een weg te banen door de dikste lagen beton. Het zit overal, maar wordt vaak over het hoofd gezien en al helemaal weinig gewaardeerd. Hoe meer voeten op ze stappen, hoe sterker ze terug groeien..

Bovenstaande is voor kunstenares Mona Caron het startpunt voor het schilderen van levensgroot onkruid op de muren in de stad. Net zoals voor het echt onkruid 'is er geen plan voor deze schilderingen'. Ze struint de straten af en waar ze onkruid vindt, zoekt ze een muur om hetzelfde onkruid een podium te geven.

'Ze breken door de dingen heen die onoverwinnelijk lijken, en brengen de aarde weer in verbinding met de lucht, zoals het leven met haar dromen...'

Caron's boodschap: geef aandacht aan de kleine zaken en zie welke onverwachte mooie dingen je daar voor terug kunt krijgen.

Het filmpje is erg leuk om te bekijken: ze legde namelijk ook het proces van haar schilderwerk vast: zo zie je letterlijk het onkruid groeien op de muren.

 

mona caron4 mona caron 3 mona caron 2

Bron en beelden: Mona Caron

Lees ook:  Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings