Levensechte schilderijen gemaakt met vingerverf

5 december 2017
291

Om kinderen te vermaken geven de ouders hen vaak een potje vingerverf. Zo kunnen ze lekker vies worden en zich helemaal uitleven op papier. De Amerikaanse Iris Scott brengt de vingerverftechniek echter tot andere hoogten. 

Aan deze schilderijen is geen kwast te pas gekomen. Lucky laziness noemt Iris het zelf. Op een dag waren haar verfkwasten op. Ze was te lui om naar de winkel te gaan om nieuwe te kopen en schilderde toen met haar vingers. De rest is geschiedenis.

Om haar handen en vingernagels schoon te houden maakt Iris gebruik van handschoenen. Ze behandelt haar verf als klei en brengt dikke lagen aan op het canvas. Ze is daarbij niet bang om kleur te gebruiken. Het resultaat: schilderijen waar het leven vanaf spat! In deze serie van Shaking dogs komt dat extra goed tot uiting. Meer werk van Iris zien? Bekijk ook dit eerdere artikel wat we over haar schreven met landschappen en natuurvoorstellingen erin!

'Shaking dogs'

iris scott 1

iris scott 2

iris scott 3

iris scott 4

iris scott 5

Overige dieren

iris scott 6

iris scott 7

iris scott 8

iris scott 9

iris scott 10

Ook CJ Hendry is een kunstenares met een bijzondere gave. Zij tekent verfklodders met kleurpotlood. Haar tekeningen zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof je het zo van het papier af kunt pakken.

Lees ook:  Waarom kunstenares Yayoi Kusama (91) een obsessie voor bloemen heeft

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings