Levensechte insecten van bamboe

982 VIEWS
Levensechte insecten van bamboe

Kunstenaars bekijken de wereld op een andere manier en maken de meest inventieve creaties van de simpelste dingen. Zo ook Noriyuki Saitoh. Deze Japanse kunstenaar maakt insecten van bamboe op schaal, en zo gedetailleerd dat je je ogen er niet van af kunt houden.

Hoewel de insecten op levensgroot formaat worden gemaakt, is het niet de intentie van Noruyiki en zijn team om ze ook 100% natuurgetrouw na te maken. De verhoudingen kloppen, maar ze voegen nog bepaalde karakteristieken toe aan de beeldjes:

We proberen geen replica’s te maken. We meten slechts de afmetingen strikt, maar geven voorrang aan het uiterlijk en verbeelding.

Zo heeft de visuele impact van de insecten prioriteit boven bijvoorbeeld de precieze vorm van de ogen. Deze beelden zijn een mooie manier om te laten zien dat iedereen een eigen manier heeft om de realiteit te vormen. Bijzonder hoe deze zo dicht bij de verbeelding kan liggen. Wat is de waarheid? Het antwoord op die vraag is wellicht niet eens zo belangrijk. Ze lijken allemaal zo weg te kunnen vliegen..

Kijk voor meer werk ook op Noriykui’s Facebook.

bamboe 1

bamboe 2

bamboe 3

bamboe 4

bamboe 5

bamboe 6

bamboe 7

bamboe 8

bamboe 9

bamboe 10

bamboe 11

bamboe 12

bamboe 13

bamboe 14

bamboe 15

bamboe 16

bamboe 17

bamboe 18

bamboe 19

bamboe 20

Ook heel bijzonder: insecten gemaakt van luciferhoutjes. De kunstenaar Kyle Bean weet deze diertjes echt op een voetstuk te zetten doordat hij zo gedetailleerd te werk gaat. In één woord, prachtig. 

MEER INSPIRATIE

Kunstenaar creërt aandacht voor dierenmishandeling met deze illustraties
Schilderijen van licht
Poëtisch kameraadschap tussen kinderen en wilde dieren
1200 boeken worden een levensgrote natuurcollage