Levensechte insecten van bamboe

17 oktober 2017
231

Kunstenaars bekijken de wereld op een andere manier en maken de meest inventieve creaties van de simpelste dingen. Zo ook Noriyuki Saitoh. Deze Japanse kunstenaar maakt insecten van bamboe op schaal, en zo gedetailleerd dat je je ogen er niet van af kunt houden.

Hoewel de insecten op levensgroot formaat worden gemaakt, is het niet de intentie van Noruyiki en zijn team om ze ook 100% natuurgetrouw na te maken. De verhoudingen kloppen, maar ze voegen nog bepaalde karakteristieken toe aan de beeldjes:

We proberen geen replica's te maken. We meten slechts de afmetingen strikt, maar geven voorrang aan het uiterlijk en verbeelding.

Zo heeft de visuele impact van de insecten prioriteit boven bijvoorbeeld de precieze vorm van de ogen. Deze beelden zijn een mooie manier om te laten zien dat iedereen een eigen manier heeft om de realiteit te vormen. Bijzonder hoe deze zo dicht bij de verbeelding kan liggen. Wat is de waarheid? Het antwoord op die vraag is wellicht niet eens zo belangrijk. Ze lijken allemaal zo weg te kunnen vliegen..

Kijk voor meer werk ook op Noriykui's Facebook.

bamboe 1

bamboe 2

bamboe 3

bamboe 4

bamboe 5

bamboe 6

bamboe 7

bamboe 8

bamboe 9

bamboe 10

bamboe 11

bamboe 12

bamboe 13

bamboe 14

bamboe 15

bamboe 16

bamboe 17

bamboe 18

bamboe 19

bamboe 20

Ook heel bijzonder: insecten gemaakt van luciferhoutjes. De kunstenaar Kyle Bean weet deze diertjes echt op een voetstuk te zetten doordat hij zo gedetailleerd te werk gaat. In één woord, prachtig. 

Lees ook:  Glinsterende dauwdruppels op de vleugels van insecten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings