Levensechte dierenschilderijen van draad

7 juli 2016
325

 De 21-jarige illustrator, ontwerper en fotografe Emillie Ferris is ook nog eens een magiër met naald en draad. Hoewel het twee jaar terug slechts als een hobby begon, blijkt Ferris een gave te bezitten als het op borduurkunst aankomt, want ze creëert nu al levensechte portretten van dieren. Zelf noemt ze het graag “schilderen met draad”. Ze vindt het echter wel iets lastiger dan werken met verf omdat het moeilijk is om de juiste kleuren te vinden, aangezien de kleuren niet net als bij verf gemengd kunnen worden “en dus moet ik de illusie ervan creëren”. Ze doet er dan ook tussen de 12 en 66 uur over om een stuk af te maken. 

Techniek

Ferris laat op haar website weten dat ze het liefst werkt met DMC garen op calicot, omdat ze houdt van de imperfectie van deze stof. Ze werkt vervolgens met een korte en lange steek, maar zegt dat haar methode niet perse "de juiste manier is om te naald-verven", omdat ze de techniek zichzelf heeft aangeleerd. Ze geeft dan ook als advies aan beginners: "Iedereen die wil beginnen met borduren, moet gewoon de materialen verzamelen en ervoor gaan. Besteed er geen uren aan om je te verdiepen in wat je moet doen, borduur gewoon iets waar je veel passie voor hebt in je eigen unieke stijl. Succes!"

Borduurcarrière

Borduurkunst bestaat natuurlijk al eeuwen en Ferris houdt er dan ook zo van omdat het “tijdloos en uniek is en het vereist enorm veel geduld.” Ze hoopt er dan ook een carrière van te maken en dat lijkt al aardig te lukken. Via haar Etsy shop kunnen mensen een foto van hun huisdier insturen en deze maakt zij dan voor hen na. Ze werkt met zoveel precisie dat ieder haartje de goede kleur heeft en op de juiste plaats zit en dat zelfs de glinsteringen van de ogen en snuit worden vastgelegd. Het is dan ook niet vreemd dat ze inmiddels meer aanvragen krijgt dan ze bij kan houden.

Lees ook:  Fenna | Een vrouw alleen drinkt geen wijn

emillie ferris7 emillie ferris6emillie ferris2 emillie ferris3 emillie ferris4 emillie ferris5   emillie ferris8 emillie ferris9 emillie ferris15emillie ferris10 emillie ferris12emillie ferris16emillie ferris11  emillie ferris13emillie ferris17emillie ferris14

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down