Levensechte dierenschilderijen van draad

1292 VIEWS
Levensechte dierenschilderijen van draad

 De 21-jarige illustrator, ontwerper en fotografe Emillie Ferris is ook nog eens een magiër met naald en draad. Hoewel het twee jaar terug slechts als een hobby begon, blijkt Ferris een gave te bezitten als het op borduurkunst aankomt, want ze creëert nu al levensechte portretten van dieren. Zelf noemt ze het graag “schilderen met draad”. Ze vindt het echter wel iets lastiger dan werken met verf omdat het moeilijk is om de juiste kleuren te vinden, aangezien de kleuren niet net als bij verf gemengd kunnen worden “en dus moet ik de illusie ervan creëren”. Ze doet er dan ook tussen de 12 en 66 uur over om een stuk af te maken. 

Techniek

Ferris laat op haar website weten dat ze het liefst werkt met DMC garen op calicot, omdat ze houdt van de imperfectie van deze stof. Ze werkt vervolgens met een korte en lange steek, maar zegt dat haar methode niet perse “de juiste manier is om te naald-verven”, omdat ze de techniek zichzelf heeft aangeleerd. Ze geeft dan ook als advies aan beginners: “Iedereen die wil beginnen met borduren, moet gewoon de materialen verzamelen en ervoor gaan. Besteed er geen uren aan om je te verdiepen in wat je moet doen, borduur gewoon iets waar je veel passie voor hebt in je eigen unieke stijl. Succes!”

Lees ook:  Slapende portretten geborduurd op kussens

Borduurcarrière

Borduurkunst bestaat natuurlijk al eeuwen en Ferris houdt er dan ook zo van omdat het “tijdloos en uniek is en het vereist enorm veel geduld.” Ze hoopt er dan ook een carrière van te maken en dat lijkt al aardig te lukken. Via haar Etsy shop kunnen mensen een foto van hun huisdier insturen en deze maakt zij dan voor hen na. Ze werkt met zoveel precisie dat ieder haartje de goede kleur heeft en op de juiste plaats zit en dat zelfs de glinsteringen van de ogen en snuit worden vastgelegd. Het is dan ook niet vreemd dat ze inmiddels meer aanvragen krijgt dan ze bij kan houden.

emillie ferris7 emillie ferris6emillie ferris2 emillie ferris3 emillie ferris4 emillie ferris5   emillie ferris8 emillie ferris9 emillie ferris15emillie ferris10 emillie ferris12emillie ferris16emillie ferris11  emillie ferris13emillie ferris17emillie ferris14

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie