Levensechte dieren van opgerold krantenpapier

3398 VIEWS
Levensechte dieren van opgerold krantenpapier

Deze kunstwerken zijn met niets anders gemaakt dan krantenpapier. En een heleboel creativiteit. Papierexpert en kunstenares Chie Hititsuyama maakt realistisch ogende en zeer gedetailleerde papieren beelden uit het dierenrijk.

Om elk dier te maken verbindt ze opgerolde en gedraaide (natte!) katernen en pagina’s met elkaar. Door te spelen met de dikte en de contouren van het papier beeldhouwt ze stap voor stap aan elk mogelijk dier: van stevige neushoorns tot brutaal ogende apen. Zelfs de kleuren van het krantenpapier, of de foto’s die erin staan gebruikt ze om de uitdrukking van haar dieren nog meer tot leven te brengen.

Het hele proces gaat met de hand. En hoewel voor haar het ambachtelijke en kunstzinnige aspect belangrijk is, gaat haar werk verder dan dat. Ze vertelt: “Het allerbelangrijkste voor mij is dat de dieren echt voelen. Dieren die in de natuur leven zijn gelijkwaardig voor mij. Daarmee bedoel ik dat we op dezelfde planeet leven. Soms slapen ze, some eten ze. Ze hebben gewone, dagelijkse levens net zoals wij. Ik vind het belangrijk om deze realiteit over te brengen, daarom maak ik de dieren op ware grootte. Alleen dan kun je hun leven proberen te begrijpen.”

.chie-hitotsuyama chie-hitotsuyama2 chie-hitotsuyama3 chie-hitotsuyama5 chie-hitotsuyama6 chie-hitotsuyama7 chie-hitotsuyama8 chie-hitotsuyama9 chie

http://iframe%20src=https://player.vimeo.com/video/187103775%20width=640%20height=360%20frameborder=0%20webkitallowfullscreen%20mozallowfullscreen%20allowfullscreen/iframe

 

MEER INSPIRATIE

Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats
Standbeelden met een ziel