Levensechte dieren van opgerold krantenpapier

19 oktober 2016
853

Deze kunstwerken zijn met niets anders gemaakt dan krantenpapier. En een heleboel creativiteit. Papierexpert en kunstenares Chie Hititsuyama maakt realistisch ogende en zeer gedetailleerde papieren beelden uit het dierenrijk.

Om elk dier te maken verbindt ze opgerolde en gedraaide (natte!) katernen en pagina's met elkaar. Door te spelen met de dikte en de contouren van het papier beeldhouwt ze stap voor stap aan elk mogelijk dier: van stevige neushoorns tot brutaal ogende apen. Zelfs de kleuren van het krantenpapier, of de foto's die erin staan gebruikt ze om de uitdrukking van haar dieren nog meer tot leven te brengen.

Het hele proces gaat met de hand. En hoewel voor haar het ambachtelijke en kunstzinnige aspect belangrijk is, gaat haar werk verder dan dat. Ze vertelt: "Het allerbelangrijkste voor mij is dat de dieren echt voelen. Dieren die in de natuur leven zijn gelijkwaardig voor mij. Daarmee bedoel ik dat we op dezelfde planeet leven. Soms slapen ze, some eten ze. Ze hebben gewone, dagelijkse levens net zoals wij. Ik vind het belangrijk om deze realiteit over te brengen, daarom maak ik de dieren op ware grootte. Alleen dan kun je hun leven proberen te begrijpen."

.chie-hitotsuyama chie-hitotsuyama2 chie-hitotsuyama3 chie-hitotsuyama5 chie-hitotsuyama6 chie-hitotsuyama7 chie-hitotsuyama8 chie-hitotsuyama9 chie

http://iframe%20src=https://player.vimeo.com/video/187103775%20width=640%20height=360%20frameborder=0%20webkitallowfullscreen%20mozallowfullscreen%20allowfullscreen/iframe

 

Lees ook:  Mooie wandelroutes Brabant

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down