Levende beelden van het oude Japan

11 februari 2020
229

Japan in 1912. Na het overlijden van keizer Meiji blijft het land als herboren achter. Jaren van isolatie en feodale machtsverdeling (250 gedecentraliseerde regio's werden apart van elkaar geregeerd) hebben onder zijn bewind plaatsgemaakt voor industriële ontwikkeling, een vernieuwend sociaal-economisch systeem en het openstellen van de grenzen.

Met 50 miljoen inwoners is Japan in 1912 een van de grootste wereldmachten. Maar de alom geliefde keizer Meiji had ook veel interesse voor kunst. En zo kwam het dat tijdens deze bloeiende periode veel vrolijk-stemmende portretten in omloop kwamen: zwart-wit portretten werden netjes ingekleurd, en door middel van stereofotografie (een toen veel gebruikte techniek), als het ware 'in beweging gebracht'.

Dat geeft een mooi beeld van het oude Japan, dat na bewerking door Okinawa Soba bijna tot een 3D weergave lijkt op te leven.

Okinawa Soba 1 Okinawa Soba 2 Okinawa Soba 3 Okinawa Soba 4 Okinawa Soba 5 Okinawa Soba 6 Okinawa Soba 7 Okinawa Soba 8 Okinawa Soba 9 Okinawa Soba 10 Okinawa Soba 11 Okinawa Soba 12 Okinawa Soba 13 Okinawa Soba 14

Bron: flickr.com

Lees ook:  Man zaait duizenden bloemen voor zijn blinde vrouw

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings