Het leukste interview aller tijden met Annie M.G. Schmidt

20 november 2017
875
annie mg schmidt interview

Tussen 1993 en 1995 ontving de markante televisiepresentator Ischa Meijer een breed scala aan bekende personen voor zijn programma I.S.C.H.A. Eén van die gasten was Annie M.G. Schmidt. Ze was openhartig en geestig - heerlijk om dit interview weer even terug te zien.

Ik was een soort boomstam met mos bedekt.

Tegenwoordig worden we er wel eens een beetje gek van dat werkelijk alles wordt gefilmd, maar dit zijn van die pareltjes die ons eraan herinneren waarom het opnemen van sommige momenten belangrijk zijn. Het is misschien wel het leukste interview wat de kinderboekenschrijfster ooit gegeven heeft.

Een leuk stukje uit het interview waarin Annie vertelt over haar leven voordat ze debuteerde:

Ischa: hoe zag je leven eruit voor je debuteerde?

"Ik debuteerde toen ik ongeveer 35 was. Toen was de oorlog net afgelopen. We hadden die hele oorlog achter de rug en daarvoor had ik een heel saai leven gehad."

Ischa: heb je wel eens verhoudingen gehad?

"O, ja. Maar dat ging altijd weer uit. Waarschijnlijk door mezelf, doordat ik mezelf onbenullig voelde."

Ischa: Wat voor mannen had je?

"Engerds!"

Ischa: Vond je dat toen ook al?

"Ja!"

Ischa: Maar, waarom nam je ze dan?

"Omdat ik niets anders krijgen kon."

 

Ik viel op mooie, grote, donkere jongens. Dat was het ideaal, maar wat er op me afkwam, dat waren miezerts!

 

Lees ook dit mooie en nuchtere gedicht dat Annie M.G. Schmidt schreef over ouder worden.

Lees ook:  Judy is 74 en waterskiet op blote voeten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down