Dé 7 leukste bezienswaardigheden in de Algarve

18 augustus 2020
184
Bezienswaardigheden Bordeaux

Heb jij een leuke vakantie in het vooruitzicht gepland staan? Heb je ervoor gekozen om af te reizen naar de prachtige regio Algarve in Portugal? Dan heb je al een eerste verstandige keuze gemaakt; deze regio is namelijk prachtig te noemen, terwijl je ook nog eens van het heerlijke klimaat geniet. Al met al heeft de Algarve alle ingrediënten in huis voor een heerlijke vakantie.

Mocht je tijdens jouw vakantie ook nog actieve zaken willen ondernemen, heb je daarvoor ook voldoende mogelijkheden in deze regio. Iets wat je ook duidelijk terug ziet komen in dit artikel. In dit artikel vind je namelijk de 7 leukste bezienswaardigheden in de Algarve. Deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard en vormen een perfecte aanvulling voor jouw vakantie in de Algarve. Jouw strandbedje en het zwembad heb je na verloop van tijd immers wel gezien. Om alle dagen van jouw vakantie op een super leuke manier in te vullen, zijn de onderstaande 7 bezienswaardigheden het bezoeken/bekijken meer dan waard!

De stad Faro

Als je vanuit Nederland met het vliegtuig naar de Algarve reist, vlieg je hoogstwaarschijnlijk op Faro Airport. Deze luchthaven ziet er keurig uit, bevat alle faciliteiten waar je maar op zoek kunt zijn en is eigenlijk het startsein van een heerlijke vakantie in de Algarve. Dat is zéker het geval als je direct een bezoekje brengt aan de stad Faro. Deze stad is bij het grote publiek niet direct heel populair, maar mede daarom heeft deze stad onwijs veel te bieden.

Persoonlijk vind ik Faro één van de leukste steden in deze gehele regio. In deze stad vind je namelijk een combinatie van allerlei leuke gebieden. Het enige wat jammer aan deze stad is, is dat Faro géén stranden kent. Wat je in deze stad dan wel terugvindt? Grote winkelcentra, een gezellig centrum en veel leuke terrasjes.

Het is heerlijk om door Faro heen te struinen, om op je gemakje te winkelen en om op je gemakje een lekker drankje te doen op één van de vele terrassen. Als je plaatsneemt op één van de vele terrassen, geniet je hoogstwaarschijnlijk ook van een leuk uitzicht. In de stad Faro vallen met name de vele witte huizen op. Deze huizen hebben stuk voor stuk een maagdelijke witte kleur en vormen daarmee een prachtig contrast met de felblauwe kleur van de lucht.

Ben je een liefhebber van oude gebouwen? Dergelijke gebouwen vind je in Faro ook in grote getalen terug, waarbij met name het gebouw Capello Dos Ossos onwijs interessant is. Dit bouwwerk is namelijk gebouwd met de botten van meer dan 1000 monniken. Deze botten zijn door de jaren heen bewaard gebleven, waarna men besloot om met deze botten iets unieks te gaan doen. Tijdens een bezoekje aan de leuke stad Faro is het dus zéker aan te raden om dit unieke en ietwat griezelige bouwwerk te bekijken!

Lees ook:  Een roadtrip over de Zuid-Limburgse Mergellandroute

Het stadje Albufeira (District Faro, Algarve)

Jaarlijks trekken onwijs veel mensen naar het stadje Albufeira toe. Met name onder Britten en Nederlanders is dit stadje onwijs populair en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, in het stadje Albufeira vind je een leuke combinatie van elementen terug; het oude centrum waar je heerlijk in de winkelstraatjes kunt slenteren, het nieuwe gedeelte waar je van het bruisende nachtleven geniet en de prachtige kustlijn.

De stranden rondom Albufeira zijn onwaarschijnlijk fraai te noemen. Je komt hier volledig tot rust, terwijl je hier ook sublieme wandeltochten over het strand kunt maken. Geniet je graag van een fraai uitzicht? Dan kan je plaatsnemen op de bovenste etage van één van de vele leuke restaurantjes langs het strand. Vanaf deze etage kijk je feilloos over het strand én over de zee uit; met name tijdens de zonsondergang is dit onwijs fraai.

Al met al kan een bezoek aan het stadje Albufeira niet ontbreken tijdens jouw verblijf in de Algarve. Je moet hier wel rekening houden met een grote hoeveelheid Nederlandse toeristen, maar dat heeft ook wel weer zijn charme. In en rondom Albufeira kan je in ieder geval voldoende zien, voldoende doen en voldoende beleven.

Cabo Sao Vicente

In het zuidwesten van de Algarve vind je het plaatsje Cabo Sao Vicente terug. Dit plaatsje is om meerdere redenen het bezoeken waard, waarbij met name de rode vuurtoren op de nodige populariteit kan rekenen. Deze rode vuurtoren maakt deel uit van een voormalig fort; een fort dat in het verleden een belangrijke rol heeft gespeeld. Hedendaags speelt in dit plaatsje met name de rode vuurtoren een belangrijke rol.

Nadat je de rode vuurtoren beklommen hebt, geniet je namelijk van een adembenemend uitzicht. Je bevindt je hier op één van de meest zuidelijke punten van Europa en dat brengt het prachtige uitzicht met zich mee. Je kijkt hier uit over de geweldige zee en komt hier eigenlijk volledig tot rust. Wel is het aan te raden om een jasje mee te nemen, aangezien het bovenop de vuurtoren relatief koud kan zijn.

Mocht je dit gebied van de Algarve graag nader willen ontdekken, is ook het plaatsje Sagres de moeite waard. Dit plaatsje staat te boek als een vissersdorpje, maar heeft onder meer ook een prachtig oud kerkje, een prachtig fort en meerdere indrukwekkende plantengebieden in het aanbod. In en rondom dit vissersdorpje vind je meerdere planten terug die nergens anders op de wereld groeien. Ook vanuit dit vissersdorpje heb je een fenomenaal uitzicht over de zee. Mocht je naar het zuidwesten van de Algarve toe gaan, zijn zowel Sagres als Cabo Sao Vicente een bezoekje meer dan waard!

Lees ook:  El Salvador - Een Unieke Cultuur

Serra de Monchique in Algarve

Iets wat mij zo aan de Algarve aanspreekt, is de diversiteit. Ik vind het heerlijk om de prachtige kustlijnen te bekijken, om te genieten van de fraaie uitzichten en om meerdere leuke dorpjes te bezoeken. Wat ik óók leuk vind, is om het binnenland van de Algarve nader te bekijken. Deze regio in Portugal is namelijk behoorlijk groot en loopt ook tot diep het binnenland in. Onder meer het natuurgebied Serra de Monchique in het binnenland is het bezoeken meer dan waard.

Dit prachtige natuurgebied kent onwijs veel wandelroutes waarbij je van meerdere indrukwekkende natuurverschijnselen geniet. Zo vind je in dit gebied de hoogste berg van Zuid-Portugal terug, terwijl je ook allerlei grote kastanjebomen in dit gebied aantreft.

Mocht je avontuurlijk ingesteld zijn, is een lange wandeling door dit gebied absoluut aan te raden. Zorg wel dat je passende kleding aantrekt, aangezien het in de bergen behoorlijk af kan koelen. De hoogste berg in dit gebied, de Fóia, is maar liefst 900 meter hoog. Je kunt je vast voorstellen dat het op de top van deze berg niet al te warm meer is. Voor de echte sportievelingen is het bezoeken van deze berg absoluut de moeite waard; je geniet vanaf deze berg namelijk van een prachtig uitzicht over het natuurgebied Serra de Monchique.

Arade rivier

Ga je naar het binnenland van de Algarve toe? Wil je daarbij een bezoekje brengen aan het natuurgebied Serra de Monchique? Dan kan je het bezoekje aan dat natuurgebied perfect combineren met het aanschouwen van de Arade rivier. Niet alleen deze rivier is het aanschouwen waard, maar met name de rivier in combinatie met de wijngaarden.

Rondom deze rivier zijn namelijk allerlei heuvels te vinden, waarop prachtige wijngaarden aangelegd zijn. In deze regio kom je volledig tot rust, terwijl je geniet van al het moois dat het binnenland van de Algarve te bieden heeft. Ook dit gebied laat duidelijk zien dat het bij de Algarve niet alleen om de kustlijn draait. Als je iets verder het binnenland van Portugal inrijdt, geniet je van de  indrukwekkende natuur. Wist je dat je hier zelfs wilde flamingo’s kunt zien?

De prachtige kustlijn – Praia Carvoeiro & Praia donna Ana

Als je een vakantie naar de Algarve geboekt hebt, kan ik me voorstellen dat je volledig tot rust wilt komen. Nou, daarvoor zit je inderdaad zéér goed in dit gebied in Portugal. Je vindt namelijk meerdere prachtige stranden in deze omgeving, waarbij ik met name de stranden Praia Carvoeiro en Praia donna Ana aan kan raden.

Lees ook:  De betoverend mooie dorpjes van de Cotswolds

Ongeacht naar welk strand je gaat; in de Algarve geniet je van veel rust, van schone stranden en bovenal van een geweldig uitzicht over de zee. De stranden zien er keurig verzorgd uit, terwijl het water azuurblauw is. Je hebt bij sommige stranden net het idee alsof je op de Bahama’s bent, terwijl je je in werkelijkheid ‘gewoon’ in Europa bevindt.

Ik kan je in ieder geval van harte aanraden om de twee hierboven genoemde stranden eens te bezoeken. Het Praia Carvoeiro strand ligt vlakbij de gelijknamige plaats Praia Carvoeiro, terwijl het Praia donna Ana strand gelegen is in de plaats Lagos. Beide stranden zijn in mijn optiek de mooiste stranden van de gehele Algarve!

Silves

Tot slot kunnen wij een bezoek aan de oude stad Silves aanraden. Dit stadje, niet al te groot, is gelegen in het binnenland van de Algarve en is een ware trekpleister voor toeristen die houden van geschiedenis en de Portugese cultuur. In Silves vind je namelijk allerlei oude gebouwen terug, waarbij met name de diversiteit aan godsdiensten opvalt.

Zo vind je in Silves het Moorse kasteel terug; dit is één van de belangrijkste bouwwerken van de Islamieten in Portugal. Daarentegen valt ook de Kathedraal Sé goed op; deze kathedraal was voorheen omgebouwd tot een moskee, maar dat is in de loop der tijd weer teruggedraaid. Op dit moment valt de Kathedraal Sé het beste te typeren als een combinatie van de Gotische en Barokke stijl.

Het is niet voor niets dat Silves in het verleden de hoofdstad van de Algarve was. In en rondom deze stad gebeurde onwijs veel; iets wat je aan alle gebouwen in deze stad terugvindt. Tijdens een verblijf in de Algarve is een bezoek aan deze stad in ieder geval van harte aan te raden.

Onze opinie over de bezienswaardigheden in Algarve

Het mag duidelijk zijn; de Algarve heeft onwijs veel te bieden. Ongeacht of je nou op het strand wilt liggen, de geschiedenis van dit gebied nader wilt bekijken of van de prachtige natuur wilt genieten. In de Algarve heb je de keus uit onwijs veel verschillende bezienswaardigheden, waarbij met name de diversiteit opvalt. Met name dankzij deze diversiteit kan je elke dag tijdens jouw verblijf in de Algarve op een unieke manier invullen. Veel plezier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings