Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

16 maart 2023
552
leuke creatieve hobby

Slaat de verveling in je leven toe en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan eens de tijd om je creativiteit te ontdekken. Misschien schuilt er wel een ware crea bea in jou en heb je dat nooit geweten. Wie weet leggen de volgende leuke creatieve hobby’s wel jouw talenten bloot!

Waarom is een creatieve hobby belangrijk?

Is het besteden van tijd aan een leuke, creatieve hobby tijdverspilling, of zou je je tijd beter ergens anders aan kunnen besteden? Wij zijn van mening dat dit niet het geval is. Een creatieve hobby heeft namelijk veel invloed op je gemoedstoestand en kan je helpen om je weer beter in je vel te voelen. Het doel van een hobby, nog afgezien van het feit of deze creatief is of niet, zorgt ervoor dat je vervelende gedachten van je af kunt zetten en alle zorgen kunt laten varen. Daarnaast zorgen hobby’s voor stressvermindering en helpen ze je om je ware ik te vinden. Denk je aan een creatieve hobby? Dan maak je er niet alleen jezelf blij mee, maar ook anderen. Verras vrienden of familie met een schilderij, zelfgemaakte lekkernijen of sieraden en ze zullen in hun nopjes zijn.

Een leuke creatieve hobby zoeken, hoe doe je dat?

Maar hoe vind je nou een creatieve hobby die echt bij je past? Wij zouden zeggen: probeer gewoon wat uit! Pak je fotocamera (of als je deze niet hebt, je smartphone) en begin met fotograferen, shop naald en draad of pak er gewoon potlood en papier bij en ga aan de slag. Ook kun je eens in je geheugen graven wat je vroeger leuk vond en je innerlijke kind naar boven halen. Schaam je vooral niet, want alleen jij moet van wat je doet gelukkig worden!

Lees ook:  Beter slapen: zo doe je dat!

Of neem eens de tijd om je Ikigai te ontdekken, oftewel datgene dat jou inspireert en gelukkig maakt. Lees er meer over in deze blog!

Vind je het juist leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn? Ga dan bijvoorbeeld op zoek naar een cursus. Zo leer je ook nog nieuwe mensen kennen die net als jij een creatieve geest hebben.  De volgende leuke creatieve hobby’s kun je prima alleen doen, maar ook in groepsverband.

creatieve hobby

Tekenen of schilderen

Met schilderen of tekenen kun je je gedachten kwijt op papier. Niemand die je zegt wat je moet doen; je kunt je helemaal uitleven. Als je wilt tekenen zonder inspiratie kun je door tijdschriften bladeren of een moodboard maken op Pinterest. Verzamel leuke beelden en maak er vervolgens je eigen creatie van. Gegarandeerd ben je de komende uurtjes wel zoet en vind je het zelfs moeilijk om uiteindelijk te stoppen met deze leuke creatieve hobby.

Misschien is haken wel iets voor jou, in deze blog staan 25 haakpatronen om mee te beginnen!

Dansen

Geef toe, ging jij vroeger ook met de voetjes van de vloer en vind je dansen nog steeds leuk? Dansen is goed om je hoofd leeg te maken en daarbij ben je tijdens deze hobby ook nog eens sportief bezig. In dat geval is er niets dat jou belet om weer te gaan dansen. Je hebt ontelbaar veel mogelijkheden want er zijn super veel dansstijlen. Misschien is jazzballet wel jouw ding, of vind je stijldansen juist leuker. In de afgelopen jaren is ook Zumba, een soort combinatie van dansen en fitness, ontzettend populair geworden. Vrijwel iedere sportschool biedt hierin lessen aan.

Lees ook:  Mijn eerste keer... naar de gay pride
creatieve hobby

Aan de slag met hout

Natuurlijke materialen werken vaak heel inspirerend, dus creatief aan de slag gaan met hout is ook altijd een goed idee. Als je een beetje handig bent met schroeven en moeren, kun je de leukste creaties maken. Begin bijvoorbeeld aan een vogelhuisje of maak je eigen kast of tafel. Ga je liever voor een grotere uitdaging? Volg dan deze blog voor het maken van je eigen tuinbar!

Op zoek naar spiritualiteit

Ben je spiritueel? Dan kun je deze kant ook ontdekken met de leukste nieuwste creatieve hobby. Zoek bijvoorbeeld op internet naar edelstenen en maak hier mooie sieraden van of maak je eigen malaketting met een bijzondere boodschap!

Wat je ook doet, het is vooral belangrijk dat jij er plezier en voldoening uit haalt. Ook als je een drukke agenda hebt, mag je best af en toe een momentje voor jezelf nemen en creatief aan de slag gaan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down