Leren loslaten, ook jij kan het!

29 juli 2021
501
online marketing

Het leven betekent verandering en we denken vaak dat onze situatie constant is. Als je de ene dag met de andere vergelijkt, merk je het verschil nauwelijks. De ene week met de andere vergelijken is als steeds hetzelfde liedje zingen. Als je echter je leven nu vergelijkt met je leven een jaar geleden, zul je merken dat alles is veranderd. Bij elke verandering moet je een keuze maken en loslaten. Het leven is een aaneenschakeling van verrassingen. Interessant is dat de meeste mensen het gevoel hebben dat ze hun leven kunnen beheersen. Om niet te bezwijken onder de willekeur van het leven, moet je loslaten. Relaties die alleen maar energie kosten, oneerlijk werk, vrienden die al heel lang geen echte vrienden meer zijn, gekke ideeën over wie je zou moeten of willen zijn: als je los kunt laten, word je een stuk gelukkiger. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

 

Waar komt het gevoel van verplichting vandaan?

We zijn heel streng voor onszelf en stellen onszelf hoge normen. Je vindt bijvoorbeeld dat je alle sociale evenementen moet bezoeken of dat je nooit nee mag zeggen tegen een vriendin. Het is niet gek dat wij af en toe willen toegeven aan het gevoel om te vluchten. Verplichtingen wegen zwaar dus het idee dat je zo weg kan gaan geeft rust. Daarnaast handelen we vaak uit angst. Hoe vervelend iets vaak is, het is vertrouwd en daarom blijven we het doen. Ook als een situatie enorm ellendig is kan het heel eng zijn om iets bekends los te laten, maar weet wel dat er vaak iets heel moois voor terug komt!

Lees ook:  Dromen en hun betekenis: oude wijsheid en moderne duiding

 

online marketing

 

Leren loslaten in je thuissituatie

Het moeilijkste van je thuissituatie loslaten is het nee leren zeggen. Je hoeft niet een alles in een pakketje te zijn. Dat is vaak wat mensen vergeten. Ouders denken vaak dat ze naast een fulltimebaan ook nog een fulltime overblijfouder, leesouder en oppasser moeten zijn. Het is niet erg om af en toe niet de perfecte ouder te zijn. Je moet vooral gedachtes leren loslaten. Of je nu leerkracht bent of in de online marketing werkt, al het werk is druk en stressvol. Het ligt er aan wat je met deze stressvolle gedachtes doet!

 

Gedachtes loslaten

Er zijn twee dingen die je kunnen helpen bij het loslaten van gedachtes. De eerste is je afvragen of je er iets aan kan doen. Als het bijvoorbeeld heel hard regent dan kan je de hele dag zitten balen dat het zo’n slecht weer is. Echter kan je niks doen aan het weer, dus je bent de hele dag bezig met iets waar je toch niks aan kan doen. Enorm zonde van je dag! De tweede is het stellen van prioriteiten. Als het iets is waar je wel wat aan kan doen dan komt de vraag: hoe belangrijk is het voor mij? Ga vooral dingen doen waar je energie van krijgt. Als jij elke dag met tegenzin naar je werk gaat is het, in plaats van er de hele tijd over klagen, beter om eens te gaan kijken voor een nieuwe baan.

online marketing

 

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down