Leren loslaten, ook jij kan het!

19 VIEWS
Leren loslaten, ook jij kan het!

Het leven betekent verandering en we denken vaak dat onze situatie constant is. Als je de ene dag met de andere vergelijkt, merk je het verschil nauwelijks. De ene week met de andere vergelijken is als steeds hetzelfde liedje zingen. Als je echter je leven nu vergelijkt met je leven een jaar geleden, zul je merken dat alles is veranderd. Bij elke verandering moet je een keuze maken en loslaten. Het leven is een aaneenschakeling van verrassingen. Interessant is dat de meeste mensen het gevoel hebben dat ze hun leven kunnen beheersen. Om niet te bezwijken onder de willekeur van het leven, moet je loslaten. Relaties die alleen maar energie kosten, oneerlijk werk, vrienden die al heel lang geen echte vrienden meer zijn, gekke ideeën over wie je zou moeten of willen zijn: als je los kunt laten, word je een stuk gelukkiger. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

 

Waar komt het gevoel van verplichting vandaan?

We zijn heel streng voor onszelf en stellen onszelf hoge normen. Je vindt bijvoorbeeld dat je alle sociale evenementen moet bezoeken of dat je nooit nee mag zeggen tegen een vriendin. Het is niet gek dat wij af en toe willen toegeven aan het gevoel om te vluchten. Verplichtingen wegen zwaar dus het idee dat je zo weg kan gaan geeft rust. Daarnaast handelen we vaak uit angst. Hoe vervelend iets vaak is, het is vertrouwd en daarom blijven we het doen. Ook als een situatie enorm ellendig is kan het heel eng zijn om iets bekends los te laten, maar weet wel dat er vaak iets heel moois voor terug komt!

Lees ook:  Mandala's van zeeschelpen

 

online marketing

 

Leren loslaten in je thuissituatie

Het moeilijkste van je thuissituatie loslaten is het nee leren zeggen. Je hoeft niet een alles in een pakketje te zijn. Dat is vaak wat mensen vergeten. Ouders denken vaak dat ze naast een fulltimebaan ook nog een fulltime overblijfouder, leesouder en oppasser moeten zijn. Het is niet erg om af en toe niet de perfecte ouder te zijn. Je moet vooral gedachtes leren loslaten. Of je nu leerkracht bent of in de online marketing werkt, al het werk is druk en stressvol. Het ligt er aan wat je met deze stressvolle gedachtes doet!

 

Gedachtes loslaten

Er zijn twee dingen die je kunnen helpen bij het loslaten van gedachtes. De eerste is je afvragen of je er iets aan kan doen. Als het bijvoorbeeld heel hard regent dan kan je de hele dag zitten balen dat het zo’n slecht weer is. Echter kan je niks doen aan het weer, dus je bent de hele dag bezig met iets waar je toch niks aan kan doen. Enorm zonde van je dag! De tweede is het stellen van prioriteiten. Als het iets is waar je wel wat aan kan doen dan komt de vraag: hoe belangrijk is het voor mij? Ga vooral dingen doen waar je energie van krijgt. Als jij elke dag met tegenzin naar je werk gaat is het, in plaats van er de hele tijd over klagen, beter om eens te gaan kijken voor een nieuwe baan.

Lees ook:  Heb jij VOG nodig voor je gaat solliciteren?

online marketing

 

 

 

 

MEER INSPIRATIE

De beste fantasyfilms allertijden
De beste animatiefilms allertijden
Strijp-S Eindhoven
Papierloos leven