Deze ongelooflijk gedetailleerde schilderijen zijn bijna te perfect om waar te zijn

24 juli 2016
302

Kijkend naar de portretten van kunstenaar Leng Jun, zou u bijna denken dat de afgebeelde vrouwen ieder moment uit de lijst kunnen stappen. Deze Chinese kunstenaar legt werkelijk ieder detail op zo’n wonderbaarlijk realistische wijze vast dat een ‘zoek de verschillen’ spelletje met de daadwerkelijke persoon waarschijnlijk geen resultaten op zou leveren. De schilderijen zijn van dichtbij het allermooist, want dan is ieder moedervlekje of de schaduw van een draadje het beste te bewonderen. Ook zijn stillevens zijn van ongekende schoonheid.

Het waarom van hyperrealisme

Lezers hebben ons wel eens de vraag gesteld waarom men hyperrealistische schilderijen zou willen maken als zij ook simpelweg een foto zouden kunnen maken. Wat is de meerwaarde van een geschilderd portret of landschap in vergelijking tot een fotografisch beeld? Het doel van deze kunststroming is dat het ‘meer dan echt’ is – beter dan een foto. En waarom de kunstenaars zo willen schilderen is waarschijnlijk per individu verschillend. Maar waarom er veel bewondering voor is, is duidelijk. Een fotograaf kijkt vaak naar een beeld als geheel. Er gaat vaak wel veel voorbereiding in zitten, en details zijn belangrijk voor het eindresultaat. Daarna is de foto in een klik genomen. Een hyperrealistisch schilder moet elke vierkante millimeter van dichtbij bekijken en urenlang schilderen, de juiste kleuren met elkaar mengen en geen duidelijke kwaststreken op het doek achterlaten. Tegelijkertijd moet iedere kleine millimeter bijdragen aan het geheel.

De motivatie en werkwijze van Leng Jun

Voor Lung Jen was deze stijl niet iets waar hij echt over nagedacht had, maar iets wat hij gewoon erg graag wilde proberen. De uitdaging om iets zo realistisch mogelijk weer te geven intrigeerde hem. Hij is anders dan veel andere hyperrealistische schilders in dat hij niet eerst een foto van het subject maakt, maar alles weergeeft zoals hij het met het blote oog waarneemt door het subject van dichtbij te bestuderen. De reden hiervoor is dat een cameralens het beeld anders weergeeft dan hoe wij de wereld met onze ogen zien en aangezien de toeschouwer met zijn ogen kijkt, wilde hij hen laten zien wat hij in werkelijkheid ook met zijn ogen zag. Het maken van zijn schilderijen kostte maanden, want des te meer tijd hij erin steekt, des te meer details hij kan weergeven.

Lees ook:  Deze zwevende trap is volledig van tandenstokers gemaakt

Hieronder de beelden van zijn fantastische werk. Je kunt het fruit bijna proeven en de truien voelen kriebelen!

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-2

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-1

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-3

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-4

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-6

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-7 hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-8

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-9

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-10

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-11

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-12

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-13

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-14

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-18

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-19

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-20

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-22

hyperrealistic-paintings-by-leng-jun-23

冷军(Leng Jun)-www.kaifineart.com-1 (1)

冷军(Leng Jun)-www.kaifineart.com-2

冷军(Leng Jun)-www.kaifineart.com-4

Zelfportret

Zelfportret Leng Jun

 

Via: Twisted Sifter, Bron: Youtube
Meer werk van Leng Jun op Facebook 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings