Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

5 september 2022
395
Lemurische kristallen

Lemurische kristallen staan bekend om hun helende krachten, hoge frequenties en helpen lichtwerkers hun weg te vinden. De lang uitgerekte strepen over het kristal heen zorgen voor een zeer fijn gevoel in de hand en in de ziel. Deze kristallen zien er meestal helder uit met een licht rode of roze kleur. Wil je meer weten over lemurische kristallen? Wij vertellen er je meer over in dit artikel!

Wat zijn lemurische kristallen?

Van origine komen lemurische kristallen uit het Lemurisch rijk. Het Lemurische rijk, ook wel Lemurië genoemd, ligt in de Indische oceaan tussen Madagaskar en India. Deze twee landen maakten vroeger deel uit van het verloren continent Lemurië. Deze kristallen zijn een niet veel voorkomende variant van laserkwarts.

Naast de eerdergenoemde kleuren van licht rood of licht roze zijn er ook zeldzamere varianten. Zo zijn er de soorten citrien lemurisch zaad, roze lemurisch zaad en rook lemurisch zaad.

Citrien lemurisch zaad

Samenstelling en chemische eigenschappen

De samenstelling is Siliciumdioxide, ook wel SiO2 genoemd. Het kristal heeft een dichtheid van 2,6 en een hardheid van 7.

Vindplaats

De kristallen zijn te vinden in de Diamantina regio in Brazilië. Deze regio ligt in het oosten van Brazilië en is bekend vanwege de diamantenexploitatie in de 18e en begin van de 19e eeuw.

Lemurische kristallen hebben een spiritueel onschatbare waarde, terwijl de diamanten vooral voor het geld gewonnen worden. De industrie in Brazilië is in het begin van de 18e eeuw opgezet om de Portugese kroon meer rijkdommen te geven. Dit heeft echter niet lang geduurd doordat Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal. Uiteindelijk is Portugal uit de diamantenmarkt verdreven door de Zuid-Afrikaanse markt.

Lees ook:  Suzan Drummen maakt caleidoscopische mozaïeken van edelstenen

Werking van lemurische kristallen

Wanneer je lemurische kristallen koopt, is het handig om vooraf meer over de werking te weten. De kristallen hebben meer dan één werking. Een daarvan is het opruimen van negatieve karma. Lemurische kristallen hebben invloed op alle negatieve energie in je lichaam. Denk aan boosheid, rouw, irrationaliteit en andere negatieve energieën. De negatieve spiraal van het verleden is hiermee te doorbreken. Het gebruik van de steen helpt ook tegen koude handen en voeten, en zorgt voor een vermindering van stress en bezorgdheid.

Ook wordt er gedacht dat de kristallen een toegang kunnen bieden naar het rijk van Lemurië. Hiervoor moet het kristal tijdens het slapen onder het kussen worden gelegd.

Toepassen

Zoals we al eerder benoemden, kan je het kristal onder je kussen leggen om zo de poorten van Lemurië te bereiken in je dromen. Andere effecten van het onder je kussen leggen van een kristal zijn de kans op heldere of bewuste dromen en het ontvangen van boodschappen tijdens de slaap. Ook kan je met het kristal mediteren. Glij je vingers over de lengte van het kristal om de kennis die erin zit tot je te nemen. Deze kennis stamt af van de laatste dag van het Lemurische rijk. Er wordt gedacht dat op de dag dat het rijk viel, alle kennis van het lang verloren rijk werd geüpload in de kristallen om de mensheid zo later verder te kunnen helpen.

Een andere werking is het weghalen van negatieve energieën. Door het kristal als instrument van je lichaam te gebruiken, kan je van je negatieve energieën afkomen. Ook kan door het gebruik als instrument leren en kennis overbrengen verbeterd worden. Richt het kristal nooit zomaar op iemand en gebruik het voorzichtig.

Lees ook:  Tips voor het bouwen van je eigen huis

Een laatste werking is de heling die het kristal heeft op de aarde. Je kan het lemurisch kristal in aarde of stromend water leggen mits deze plek heling nodig heeft.

Kristal heling

Hoe verzorg je lemurisch zaad kristal

Voor je het kristal gaat gebruiken raden wij je aan om het eerst te wassen, dit kan goed met kraanwater. Vermijd te allen tijde schoonmaakmiddelen! Gebruik om het kristal te drogen, een zachte en schone doek. Wij raden aan om het kristal minimaal één keer per maand schoon te maken, om zo het kristal weer te laten opladen en slechte energieën te ontladen.

Chakra’s

Lemurische kristallen werken met alle chakra’s en kunnen ook invloed uitoefenen op die chakra’s. Chakra’s worden gezien als de energiecentra van je lichaam. Er zijn in totaal zeven van deze energiecentra. Iedere chakra staat symbool voor een onderdeel van je lichaam met hoge energie. Hoewel er in totaal 114 energiecentra zijn, worden de belangrijkste zeven chakra’s genoemd. Het streven is om alle zeven de chakra's in balans te hebben, zodat je je goed voelt. Is dit niet zo, dan kun je een meditatie voor chakra balans doen.

Welke sterrenbeelden horen bij lemurische kristallen?

Elk sterrenbeeld heeft een edelsteen of kristal. Het kan ook voorkomen dat een sterrenbeeld meer dan één steen of kristal heeft. Het lemurische kristal heeft invloed op alle sterrenbeelden. Hieronder een overzicht van welke chakra’s bij de sterrenbeelden reageren op het lemurische kristal.

 • Steenbok – Wortel chakra
 • Waterman – Wortel chakra
 • Vissen – Sacrale chakra
 • Ram – Zonnevlecht chakra
 • Stier – Hart chakra
 • Tweeling – Keel chakra
 • Kreeft – Derde oog chakra
 • Leeuw – Derde oog chakra
 • Maagd – Keel chakra
 • Weegschaal – Hart chakra
 • Schorpioen – Zonnevlecht chakra
 • Boogschutter – Sacrale chakra
Lees ook:  Wat betekent mijn geboortesteen?

Wil je meer informatie over lemurische kristallen en de combinatie van lemurische kristallen met chakra's, klik dan hier voor een diepere duik in de wereld van chakra’s.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings