Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen

11 maart 2020
280

Heb jij groene vingers en is tuinieren je lust en je leven? Dan kun je vast niet wachten tot het tuinseizoen weer van start gaat. Als de IJsheiligen voorbij zijn kan je los in je tuin, want dan hoef je geen rekening meer te houden met nachtvorst. Of je nou groenten en fruit kweekt in een moestuin, veel tijd doorbrengt in je volkstuin of graag bloemen in je borders ziet groeien, tuinieren is een geweldige hobby. Met keuze tussen ontelbaar veel soorten bloemen en planten is het een van de meest veelzijdige bezigheden denkbaar.

Van bloembol tot exotische tuinplant
Nachtvorst mag dan voor veel tuinliefhebbers onwenselijk zijn, je hoeft niet tot medio mei te wachten. Met bloembollen kun je al vanaf maart aan de slag. Met bloembollen creëer je heel makkelijk prachtige tuinplanten. Een mooi voorbeeld daarvan is de agapanthus. Zo geef jij jouw tuin een exotisch tintje waar de hele buurt jaloers op zal zijn. Deze tuinplant houdt van zon en trekt bijen en vlinders aan. Je doet dus niet alleen je zelf een plezier als je deze bloembollen plant, ook de natuur zal je dankbaar zijn. Deze insecten hebben het moeilijk en zijn hard nodig voor een gezond leefklimaat, wij schreven al eerder over hoe je jouw buitenruimte beter geschikt kan maken voor bijen en hommels.

Kleur aan je tuin
Droom je van een weelderige tuin, maar heb je geen idee hoe je dit doel kunt bereiken? Je hoeft geen kenner of ervaren tuinder te zijn om van een mooie tuin te genieten. De anemoon geeft kleur aan je tuin en is daarom een populaire tuinplant. Dat zal ook te maken hebben met het feit dit het een erg makkelijke plant is. Zowel half in de schaduw als vol in de zon komt de anemoon tot bloei. Als bloembol kun je ze het hele jaar door planten. Van lieflijk wit tot vrolijk roze, voor een saaie tuin hoef je niet bang te zijn als je deze voorjaarsbollen in de tuingrond stopt.

Lees ook:  Een tuin komt niet uit de grond door 'O, wat mooi!' te zingen en in de schaduw te zitten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings