Slow travel: leg je uitzicht vast met naald en draad

1630 VIEWS
Slow travel: leg je uitzicht vast met naald en draad

Charles Henry en Elin Petronella vormen samen het kunstenaarsduo Le Kadre. Ze raakten geïnspireerd door de charmante architectuur die ze op hun reizen door Europa tegenkwamen, hingen hun camera’s aan de wilgen en pakten daarvoor in de plaats naald en draad. Borduren van lievelingssteegjes, bekende gebouwen of een rijtje kleurige huizen werd hun levenswerk. En dit alles met het doel:

To inspire and motivate people to create

Er gaat geen dag voorbij zonder dat Charles en Elin hun ideeën met elkaar bespreken, nadenken over wat het volgende plan gaat worden en hoe ze hun creativiteit met anderen kunnen delen. Niet gek dus dat Charles en Elin ieder een eigen instagram account hebben waarop nog veel meer werk te zien is.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenBorduren

Borduren

Borduren

Borduren

Borduren is niet ouderwets

Charles en Elin willen graag een kentering te weeg brengen in de manier waarop mensen in het algemeen en de kunstwereld in het bijzonder naar het ambacht borduren kijken. Vaak wordt borduren nog gezien als iets ouderwets, iets wat alleen je grootmoeder deed, maar met de manier waarop Charles en Elin hun werk inzetten, proberen ze juist te laten zien dat borduren een moderne vorm van kunst is.

Lees ook:  Red Ellis Island: een hoopvolle expositie

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenBorduren

Borduren

Borduren

Borduren

Verbinding en welzijn

Naast hun eigen werk als kunstenaars organiseren Charles en Elin graag workshops en cursussen binnen hun gemeenschap. Samen borduren verbindt, activeert en heeft een positieve invloed op het welzijn van mensen. Vooral de combinatie van creatief bezig zijn en het stimuleren van welzijn heeft de interesse van het duo gewekt. De komende tijd willen Charles en Elin zich meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van cursussen die speciaal gericht zijn op het vergroten van welzijn.

Borduren

Borduren

Borduren

architectural-embroidery-designs-le-kadre-3

Borduren

architectural-embroidery-designs-le-kadre-17

Wil je zelf de vaardigheden van Charles en Elin onder de knie krijgen, bekijk dan het filmpje over de e-course die op de site van Le Kadre wordt aangeboden.

Je camera thuislaten is ook wat Missy H. Dunaway doet. Met haar schilderwerkjes in een notitieboekje legt ze haar reisherinneringen vast. Echt zien waar je naar kijkt en dat op langzame manier verwerken geeft je waarschijnlijk een veel intensere beleving en herinnering van wat je hebt gezien dan het maken van een hap snap fotootje hier en daar. 

 

 

MEER INSPIRATIE

Borduurwerk op ijzer
Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven