Slow travel: leg je uitzicht vast met naald en draad

26 februari 2018
601

Charles Henry en Elin Petronella vormen samen het kunstenaarsduo Le Kadre. Ze raakten geïnspireerd door de charmante architectuur die ze op hun reizen door Europa tegenkwamen, hingen hun camera's aan de wilgen en pakten daarvoor in de plaats naald en draad. Borduren van lievelingssteegjes, bekende gebouwen of een rijtje kleurige huizen werd hun levenswerk. En dit alles met het doel:

To inspire and motivate people to create

Er gaat geen dag voorbij zonder dat Charles en Elin hun ideeën met elkaar bespreken, nadenken over wat het volgende plan gaat worden en hoe ze hun creativiteit met anderen kunnen delen. Niet gek dus dat Charles en Elin ieder een eigen instagram account hebben waarop nog veel meer werk te zien is.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenBorduren

Borduren

Borduren

Borduren

Borduren is niet ouderwets

Charles en Elin willen graag een kentering te weeg brengen in de manier waarop mensen in het algemeen en de kunstwereld in het bijzonder naar het ambacht borduren kijken. Vaak wordt borduren nog gezien als iets ouderwets, iets wat alleen je grootmoeder deed, maar met de manier waarop Charles en Elin hun werk inzetten, proberen ze juist te laten zien dat borduren een moderne vorm van kunst is.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenBorduren

Borduren

Borduren

Borduren

Verbinding en welzijn

Naast hun eigen werk als kunstenaars organiseren Charles en Elin graag workshops en cursussen binnen hun gemeenschap. Samen borduren verbindt, activeert en heeft een positieve invloed op het welzijn van mensen. Vooral de combinatie van creatief bezig zijn en het stimuleren van welzijn heeft de interesse van het duo gewekt. De komende tijd willen Charles en Elin zich meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van cursussen die speciaal gericht zijn op het vergroten van welzijn.

Lees ook:  Griekse Mythologie in de beeldende kunst: Schilderijen, beeldhouwwerken en architectuur

Borduren

Borduren

Borduren

architectural-embroidery-designs-le-kadre-3

Borduren

architectural-embroidery-designs-le-kadre-17

Wil je zelf de vaardigheden van Charles en Elin onder de knie krijgen, bekijk dan het filmpje over de e-course die op de site van Le Kadre wordt aangeboden.

Je camera thuislaten is ook wat Missy H. Dunaway doet. Met haar schilderwerkjes in een notitieboekje legt ze haar reisherinneringen vast. Echt zien waar je naar kijkt en dat op langzame manier verwerken geeft je waarschijnlijk een veel intensere beleving en herinnering van wat je hebt gezien dan het maken van een hap snap fotootje hier en daar. 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down