Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was?

1426 VIEWS
Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was?

We zeggen het allemaal wel eens: je bent zo oud als je je voelt! Maar wist je dat ook wetenschappelijk is bewezen dat leeftijd slechts een getal is? Uit onderzoek bijkt dat de chronologische leeftijd (het feitelijk aantal jaren sinds onze geboorte) niet altijd gelijk loopt met onze biologische leeftijd oftewel de fysiologische toestand van ons lichaam. Dat betekent dat iemand in feite 60 kan zijn, maar lichamelijk niet ouder is dan 50!

Genen spelen een beperkte rol

Hoewel deze twee getallen bij veel mensen wel degelijk gelijk lopen, blijkt slechts 20% van de biologische leeftijd afhankelijk te zijn van uw genen. De overige 80% is afhankelijk van externe factoren, oftewel hoeveel je beweegt, hoe gezond je eet en hoe lekker je (letterlijk) in je vel zit! Deze invloeden tellen mee gedurende de totale levensloop, dus van jongs af aan wordt bepaald hoe snel het lichaam ouder gaat worden.

Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was? | Filmpje


Beroemd en berucht: de magische 50. Wordt het een goeie ouwe midlife crisis, of zijn de tweede 50 nog beter dan de eerste? In de serie Midlife Twist brengen we een ode aan het tweede levensdeel. De wijsheid, de inspiratie, de hernieuwde vrijheid, en vooral het stukje Paradijsvogel dat iedereen in zich heeft. Bekijk boeiende verhalen over levensgrote thema’s, en discussieer vooral mee.

 

Lees ook:  Wat is uw belangrijkste levensles?

Film: Niki Boomkens

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De belangrijkste overwegingen bij langer thuis wonen
Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift
Bij deze bakkerij kun je aan het werk zonder te hoeven solliciteren!
Personeel én bewoners vormen samen het dagelijks bestuur van dit verzorgingshuis

4 thoughts on “Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was?

  1. Mijn innerlijke leeftijd is tussen de 35 en 40
    Waarom , ik weet niet precies hoe dit zit,
    Hoe ik was toen ik echt die lerfth

  2. Hoe ik was toen ik echt die leeftijd had
    zijn slechts flarden , weet wel ben gelukkiger nu dan toen

  3. Jong voel ik me in gesprekken met ouderen. Ik hoor alle jaren en ervaring die zij meer hebben dan ik. En tijdens het vertellen van hun verhalen voelen zij zich door alle herinneringen weer jong. Oud voel ik me als ik spreek met jongeren. Dan spiegelen hun ogen mijn jaren en mijn levenservaringen.


Comments are closed.