Huis inrichten? Voorkom veelgemaakte fouten

8 augustus 2020
173
huis inrichten

Een huis inrichten is voor veel mensen een heuse uitdaging. Wat past nou bij elkaar? Welke kleuren gebruik ik en waar plaats ik de meubels? Deze en nog vele andere vragen komen kijken bij het inrichten van een huis. Hieronder volgt een lijstje met de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een interieur.

 

1.      De verkeerde verf kiezen

De verf kiezen is een belangrijke stap bij het inrichten van je huis. Wil je een warm interieur? Ga dan beter niet voor een koele kleur op de muur. Daarnaast is het vaak een slechte keuze om voor volledig witte verf te gaan, want dat zorgt voor een onaangename sfeer omdat het er kil uitziet. Bovendien is het aan te raden om niet te besparen op verf als je eenmaal de kleur hebt gekozen. Bij verf is de kwaliteit vaak goed te zien.

2.      De verkeerde verlichting kiezen

De verlichting is een essentieel onderdeel van je interieur. Daglicht is natuurlijk het mooist, maar wanneer het donker begint te worden is het toch handig om de juiste verlichting te hebben. Combineer hanglampen met sta lampen en/of spotjes. Verder is het handig om in de keuken en badkamer een goede lamp te hangen met fel licht.

3.      Alle meubels tegen de muur zetten

Alle meubels tegen de muur zetten is heel verleidelijk, maar het kan er rommelig uitzien. Stap eens uit je comfortzone en plaats de meubels meer in de ruimte. Je zult zien dat de ruimte dan juist ruimtelijker lijkt dan wanneer de meubels tegen de muur staan.

Lees ook:  Een bezoek aan het wereldberoemde Kruger National Park

meubels

4.      Zichtbare snoeren

Je hebt het vast wel eens gezien. Een mooi ingericht huis waar aan bijna alles is gedacht. Bijna dus, want de snoeren zijn niet weggewerkt. Zichtbare snoeren zien er echt niet mooi uit. Deel je huis strategisch in en zorg er bijvoorbeeld voor dat lampen in de buurt van een stopcontact staan. Mocht dit niet lukken, werk de snoeren dan weg.

5.      Impulsief kopen

Iedereen laat zich er wel eens door verleiden. Soms is dat helemaal niet erg, maar het moet wel iets toevoegen aan jouw interieur. Let hierop, ook al zijn dingen te koop voor een prikkie. Geef dingen die je niet (meer) gebruikt aan iemand cadeau of breng het terug naar de winkel. Zo lijkt je huis al een stuk minder rommelig.

6.      Interieur kiezen dat niet bij je huis past

Uitgaan van spullen in plaats van de plaats is een veelgemaakte fout. Een kookeiland terwijl de keuken er niet geschikt voor is, is hier een voorbeeld van. Niet elke keuken biedt die mogelijkheid en als je er de plek eigenlijk niet voor hebt kan het heel stom uitzien. Ook een enorme keukentafel met heel veel stoelen terwijl je vaak maar met 2 mensen eet kan ongezellig zijn. Kijk dus altijd eerst naar de plaats die je hebt en wat je ermee wil doen, voordat je spullen voor de desbetreffende ruimte gaat kopen.

 

Dit waren enkele veelgemaakte fouten bij het inrichten van een huis. Heb je de inrichting van een huis al bedacht en zie je het al helemaal voor je als je denkt aan een huis kopen in Roermond? Lees dan eerst bovenstaande fouten om deze te voorkomen. Doe er je voordeel mee!

Lees ook:  Magisch onderwaterlandschap

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings