Betoverend: Lavinia Meijer vindt harpmuziek opnieuw uit

27 augustus 2015
239
Lavinia Meijer

Bijna on-Nederlands is ze. Met haar moderne en exotische voorkomen en open en innovatieve benadering blaast Lavinia Meijer harpmuziek eigenhandig nieuw leven in. Met haar afstuderen op 'hedendaagse composities' maakte ze meteen een duidelijk statement: ze wilde een nieuw hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van harpmuziek, en dat doet ze. Naast klassieke muziek experimenteert ze met jazz, pop en theatermuziek. Stukken die oorspronkelijk niet voor harp geschreven zijn intrigeren haar, en zet ze op virtuoze wijze naar haar hand. Toen ze in 2011 ontmoette beroemde componist van filmmuziek Philip Glass ontmoette, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Hij vroeg haar om mee te spelen tijdens een concert in Amsterdam, en begeleidde haar bij het opnieuw interpreteren en opnemen van een volledig Philip Glass album, in haar eigen taal, de taal van de harp.
Luister 'Metamorphosis Two' van Philip Glass en laat u betoveren door Lavinia én Philip. Wilt u haar eens live zien optreden? Dat kan op korte termijn: in september is ze te beluisteren in Otterlo (Kröller-Müller museum), Dordrecht, Tilburg, Ede en Hulst. In oktober kunt u genieten van haar muziek in Rijssen, Eindhoven en Middelburg.

Gegrepen door klassieke muziek? Beluister ook het prachtige 'Often a bird' van Belgische componist en pianist Wim Mertens.
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De heilige mannen van Varanasi

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings