Betoverend: Lavinia Meijer vindt harpmuziek opnieuw uit

984 VIEWS
Betoverend: Lavinia Meijer vindt harpmuziek opnieuw uit

Bijna on-Nederlands is ze. Met haar moderne en exotische voorkomen en open en innovatieve benadering blaast Lavinia Meijer harpmuziek eigenhandig nieuw leven in. Met haar afstuderen op ‘hedendaagse composities’ maakte ze meteen een duidelijk statement: ze wilde een nieuw hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van harpmuziek, en dat doet ze. Naast klassieke muziek experimenteert ze met jazz, pop en theatermuziek. Stukken die oorspronkelijk niet voor harp geschreven zijn intrigeren haar, en zet ze op virtuoze wijze naar haar hand. Toen ze in 2011 ontmoette beroemde componist van filmmuziek Philip Glass ontmoette, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Hij vroeg haar om mee te spelen tijdens een concert in Amsterdam, en begeleidde haar bij het opnieuw interpreteren en opnemen van een volledig Philip Glass album, in haar eigen taal, de taal van de harp.

Luister ‘Metamorphosis Two’ van Philip Glass en laat u betoveren door Lavinia én Philip. Wilt u haar eens live zien optreden? Dat kan op korte termijn: in september is ze te beluisteren in Otterlo (Kröller-Müller museum), Dordrecht, Tilburg, Ede en Hulst. In oktober kunt u genieten van haar muziek in Rijssen, Eindhoven en Middelburg.

Gegrepen door klassieke muziek? Beluister ook het prachtige ‘Often a bird’ van Belgische componist en pianist Wim Mertens.

Lees ook:  De boeken van Patti Smith: een kunstenaarsleven om helemaal bij weg te dromen...

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zoals niemand het zag
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur
Deze deuren leiden naar een andere wereld
De blauwe stad van Marokko | Overnachten