Een paarse zee van lavendel zover het oog reikt

30 september 2017
459

Franse Fotografe Aurélien Billois trok er drie dagen op uit om de lavendelvelden van Valensole te fotograferen. De beelden die zij maakte zijn prachtig: je ziet lavendel zover het oog reikt. De zonsopgang en de silhouetten van de bergen op de achtergrond maken het werkelijk een magische plek.

Het dorp Valensole staat bekend om zijn speciale lavendelhoning. Juli is de beste maand om Valensole te bezoeken, want dan staan de lavendelplanten volop in bloei. Niet alleen een lust voor het oog, maar dan ruikt het er ook nog eens heerlijk!

In Nederland heb je een ook prachtige lavendelpluktuin waar je met een schaar en een mand in de velden zelf je bosjes kunt knippen.

billois 1

billois 2

billois 3

billois 4

billois 5

billois 6

billois 7

billois 8

Lavendel kan een bepaalde plek een serene uitstraling geven. Zo ook de Makomanai Takino begraafplaats in Japan, waar je de heuvel van de Boeddha vindt. Hier is een gigantisch Boeddhabeeld omgeven door duizenden lavendelplanten.

Lees ook:  Oceanen gefotografeerd vanuit de lucht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings