Drink de sterrennacht bij je ontbijt

9 mei 2018
333

We kennen allemaal wel de latte art: een koffie verkeerd of een cappuccino waar een prachtig figuurtje op staat. Hogere wiskunde lijkt het af en toe! Veel mensen hebben zich deze schenk-behendigheid eigen gemaakt. Zo ook de Zuid-Koreaanse Lee Kang-bin. Echter maakt hij geen hartjes en boompjes, maar complete kunstwerken!

Lee is al bezig met koffie sinds zijn 17de. Hij begon met koffiezetten voor mede-soldaten tijdens zijn verplichte militaire dienst. Zijn koffie was erg geliefd en Lee besloot na zijn dienst om een eigen machine te kopen. Toen hij de smaak te pakken kreeg opende hij zijn eigen Café C. Through. Hij werd steeds populairder, omdat hij erg creatief was met de latte art.

Een keer schilderde ik de "De sterrennacht" van Vincent van Gogh op de opgeschuimde melk en dit zag er erg speciaal uit. Daarna kwamen veel klanten naar me toe die precies dezelfde koffie wilden!

De tekst gaat verder onder de foto's

Van latte naar latte art

Voor zijn bijzondere creaties gebruikt Lee eetbare kleurstoffen en bijvoorbeeld stukjes gedroogd fruit. Nadat de koffie, warme melk en opgeschuimde melk in het kopje zijn geschonken begint Lee met zijn schilderkunsten. Laagje voor laagje ontstaat er langzaam een kunstwerk! Het duurt ongeveer een kwartier voordat de koffie klaar is, dus wat geduld is een vereist, mocht je ooit zijn café bezoeken. In de filmpjes hieronder kan je zien hoe de bijzondere kopjes koffie ontstaan.

Lees ook:  Vliegende muurschilderingen

De tekst gaat verder onder de filmpjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down