Drink de sterrennacht bij je ontbijt

1510 VIEWS
Drink de sterrennacht bij je ontbijt

We kennen allemaal wel de latte art: een koffie verkeerd of een cappuccino waar een prachtig figuurtje op staat. Hogere wiskunde lijkt het af en toe! Veel mensen hebben zich deze schenk-behendigheid eigen gemaakt. Zo ook de Zuid-Koreaanse Lee Kang-bin. Echter maakt hij geen hartjes en boompjes, maar complete kunstwerken!

Lee is al bezig met koffie sinds zijn 17de. Hij begon met koffiezetten voor mede-soldaten tijdens zijn verplichte militaire dienst. Zijn koffie was erg geliefd en Lee besloot na zijn dienst om een eigen machine te kopen. Toen hij de smaak te pakken kreeg opende hij zijn eigen Café C. Through. Hij werd steeds populairder, omdat hij erg creatief was met de latte art.

Een keer schilderde ik de “De sterrennacht” van Vincent van Gogh op de opgeschuimde melk en dit zag er erg speciaal uit. Daarna kwamen veel klanten naar me toe die precies dezelfde koffie wilden!

De tekst gaat verder onder de foto’s

 

Van latte naar latte art

Voor zijn bijzondere creaties gebruikt Lee eetbare kleurstoffen en bijvoorbeeld stukjes gedroogd fruit. Nadat de koffie, warme melk en opgeschuimde melk in het kopje zijn geschonken begint Lee met zijn schilderkunsten. Laagje voor laagje ontstaat er langzaam een kunstwerk! Het duurt ongeveer een kwartier voordat de koffie klaar is, dus wat geduld is een vereist, mocht je ooit zijn café bezoeken. In de filmpjes hieronder kan je zien hoe de bijzondere kopjes koffie ontstaan.

 

De tekst gaat verder onder de filmpjes

 

Ben je fan van de prachtige kunstwerken, geschilderd op kopjes koffie? Bekijk ook dit artikel over “De sterrennacht” geschilderd op water! Prachtig!

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Ode aan koffie

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars