Last van vochtige muren in je kelder? Ga op zoek naar kelderdichting

4 januari 2020
195
muur impregneren

Heb je last van vochtige muren in je kelder? Ga dan eens op zoek naar kelderdichting. Kelderdichting is namelijk het waterdicht maken van je keldermuren. Hierdoor kun je je kelder weer voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. De één gebruikt z’n kelder voor het opslaan van wijn, terwijl de ander in z’n kelder voornamelijk overbodige spullen bewaart. Wanneer de kelder van je woning vochtig is, kun je hier natuurlijk geen spullen in bewaren. Dit komt de houdbaarheid van je levensmiddelen of de kwaliteit van meubels niet ten goede. Om de kelder van je woning toch optimaal te kunnen benutten, is het dus raadzaam om voor kelderdichting te kiezen.

 

Op zoek naar kelderdichting

Door middel van kelderdichting worden de muren van je kelder waterdicht gemaakt. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Welke manier in de kelder van jouw woning het beste kan worden toegepast, is afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem. Vocht in de muren van je kelder kan namelijk ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan te maken hebben met de grondwaterstand onder je woning, maar ook met een zwetende waterleiding. De meest gebruikte manier van kelderdichting is bekuiping. Hierbij worden de muren van je kelder voorzien van een waterdichte cement laag. Naast deze manier, zijn er ook nog andere manieren van kelderdichting die een oplossing kunnen zijn voor dit probleem. Het kan van binnenuit of zelfs van buitenaf gedaan worden. In het laatste geval moet het fundament opgegraven worden.

 

Andere manieren

Naast dat je bekuiping kunt laten toepassen om je kelder waterdicht te maken, kun je ook kiezen voor kelderdrainage. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer de grondwaterstand onder je woning vrij hoog is. Door het toepassen van deze methode kan het overtollige water in je kelder worden afgevoerd. Er zijn dus verschillende manieren van kelderafdichting. Daarnaast is het ten allen tijde belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie in je kelder.

Lees ook:  Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings