Ontdek Langkawi: een paradijsje op aarde

546 VIEWS
Ontdek Langkawi: een paradijsje op aarde

Ben je avontuurlijk? Op zoek naar het eilandgevoel? Een natuurliefhebber of juist een cultuursnuiver? De Maleisische eilandengroep Langkawi heeft voor iedere wereldreiziger iets moois te bieden. Ondanks dat het aan de andere kant van de wereld ligt, vlieg je er makkelijk heen met Qatar Airways! Daar aangekomen heb je de keuze uit veel leuke hotels of Bed & Breakfasts.

Voor de natuurliefhebber

De eilandengroep heeft een hoofdeiland, Langkawi, en zo’n 100 omliggende kleinere eilandjes. Door de locatie heeft de eilandengroep prachtige, tropische natuur en unieke dierensoorten. Zo kan je hier bijvoorbeeld de Chinese witte dolfijn spotten, die alleen in Zuidoost Azië voorkomt. Verder is het eiland erg heuvelachtig, flink bebost en nog erg ruig. Dit maakt het eiland perfect voor flinke wandelingen. Als je een actieve natuurliefhebber bent, zal je hier zeker op je plek zijn.

Voor de cultuurliefhebber

Behalve een eiland vol ruige natuur, is het ook een eiland waar je goed cultuur kan snuiven. Langkawi is uniek op het gebied van cultuur omdat het een mix vormt van Maleisiërs, Chinezen en Indiërs, met een vleugje Thaise invloeden. Op het eiland wonen al jaren vele culturen en religies in harmonie samen, waar ieder zijn eigen stukje cultuur mee brengt. Er worden nog vele oude kunsten en ambachten beoefend zoals houtsnijden, zilversmeden en weven. Voor de cultuursnuiver is er dus genoeg te beleven en je zult niet zonder unieke souvenirs naar huis gaan!

Lees ook:  De 9 meest idyllische plekjes van good old England

De strandliefhebber

Langkawi is een tropisch eiland, wat betekent dat het overdag heerlijk warm is en ook ’s nachts niet veel afkoelt. Het hele jaar door is het zonnig en tijdens het droge seizoen is het perfect strandweer. Het droge seizoen in Langkawi valt tijdens de Nederlandse winter, perfect dus als je aan het Nederlandse winterweer probeert te ontsnappen. Op het strand zijn genoeg idyllische witte stranden met prachtige azuurblauw zee te vinden. Kom helemaal tot rust op het strand of huur een kajak en verken de kust van het eiland: voor elk wat wils. Zoals je ziet heeft Langkawi veel te bieden. Daarbij is het nog redelijk onontdekt en zul je dus niet de nadelen van massatoerisme ervaren.

Over Qatar Airways

Met Qatar Airways vlieg je comfortabel naar enorm veel diverse bestemmingen over de hele wereld, in 2019 zijn ze bovendien uitgeroepen tot World’s Best Airline door Skytrax. Met de nieuwste series en films hoef jij je aan boord niet te vervelen, ook geniet je van veel beenruimte in Economy Class (het voelt hierbij net alsof je Premium Class vliegt). En wist je dat als je via Qatarairways.com boekt jouw baggage altijd inclusief is, je gratis stoelen kan selecteren en dat je jouw vakantie kan verlengen met een gratis stopover in Doha?

Lees ook:  De mooiste steden om het voorjaar te vieren

Bron foto: Naturallylangkawi.my

MEER INSPIRATIE

De mooiste plek op aarde: Patagonië
Waarom een vakantie naar Ecuador een must is!
Een vakantie naar Bonaire
De mooiste autoroutes in Zuid-Afrika voor een onvergetelijke roadtrip