Langer gezond met Griekse koffie

10 mei 2014
54

Sinds jaar en dag hebben veel onderzoekers een uitgesproken fascinatie voor de zgn. 'blauwe zones'; gebieden op aarde waar ouderen minder ziekten hebben, zij bovengemiddeld vitaal blijven en waar 100 jaar geen uitzondering is.
Recent onderzoek in één van die blauwe zones 'Ikaria' in Griekenland werpt nieuw licht op de sleutel tot een lang en gezond leven. 87% van de eilandbewoners tussen van 66 en 91 jaar oud drinkt Griekse gekookte koffie. Deze koffie bevat relatief veel polyfenolen en antioxidanten; stoffen die de cellen aan de binnenwand van bloedvaten stevig en gezond houden. De onderzoekers van de medische faculteit van Athene laten in hun studie zien dat hoe meer van deze koffie de bewoners van Ikaria drinken, hoe sterker hun bloedvaten zijn - wat hun algehele gezondheid sterk positief beïnvloedt.
Ook zo'n kopje koffie? Klik hier.
Bron: NCBI Research

Lees ook:  Luxe vakantiehuizen in Oostenrijk: waar moet je heen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wat je moet weten over de LGBTQ+ community

5 redenen om te wonen in het mooie Limburg

Het aanleggen van een nieuwe tuin

De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings