Landelijk interieur

23 augustus 2021
151
wandpanelen

Een van de populairste woonstijlen in Nederland is het landelijke interieur. Deze woonstijl zet  knusheid en warmte centraal met een focus op gezelligheid. Het landelijke karakter gebruikt natuurlijke materialen met rustige kleurtinten, zodat iedereen zich thuis kan voelen. Hieronder vertellen we je meer over het landelijke interieur en hoe je het zelf kan toepassen in je huis.

De kenmerken van een landelijk interieur

Het landelijke interieur kan je het beste omschrijven als ruimtelijk met veel rust. Je haalt de buitenwereld als het ware naar binnen en maakt gebruik van veel natuurlijke materialen en handgemaakte producten. Landelijk interieur

Rustieke kleuren

Het landelijke interieur maakt veel gebruik van rustieke warme kleuren. Bij het landelijke interieur wordt veelal gebruik gemaakt van warm grijs, gebroken wit en taupe. Met een landelijk interieur zorg je ervoor dat de balken in je woning (als die er zijn) goed uitkomen. Je kan ook gebruik maken van verschillende natuurlijke materialen, zoals grove weefsels, katoen, linnen en wol. Je kan ook gebruik maken van steen en hout, terwijl de vloer bekleedt wordt met houten planken. Je muren moeten gevuld zijn met oude bakstenen met vertrouwde kleuren, zoals grijs en wit. Het landelijke interieur straalt gezelligheid en knusheid uit. Door dit samen met een houtkachel te combineren kun je een heerlijke sfeer creëren. Het landelijke interieur is een ware beleving en voelt nostalgische aan.Rustieke kleuren

Grove meubels met een robuuste uitstraling

Bij het kiezen van meubels bij een landelijk interieur kies je bewust voor een natuurlijk vorm. De beste meubels voor een landelijk design zijn grove meubels met een robuuste uitstraling. Gladde afwerkingen en rechte lijnen laat je links liggen en je laat het zo natuurlijk mogelijk. Je kiest bijvoorbeeld voor een houten eettafel, houten kasten en houten eetkamerstoelen. Dit zijn allemaal voorbeelden van grove meubels die het erg goed doen in een landelijk interieur. De grove meubels hebben vooral ronde vormen met bolpoten. Een te moderne uitstraling met rechte lijnen past niet in deze inrichting. Je kan ook gebruik maken van een groot bankstel waar je heerlijk in wegzakt en vol met kussens ligt.

Lees ook:  Tips voor het kopen van design meubels

Het landelijke interieur en accessoires

Als je een landelijk interieur hebt kan je gebruik maken van verschillende accessoires. Ook bij de accessoires geldt dat je gebruik moet maken van natuurlijke en robuuste materialen. Je kan kiezen voor allerlei andere accessoires met doorleefde en verweerde looks. Denk hierbij aan gevlochten manden, treklampen, dierenhuiden, wandpanelen, grote spiegels, wollen kleden en potten van keramiek. Bij het kiezen van verlichting moet je ook rekening houden met landelijke kleuren. Denk aan een kroonluchter of armaturen van smeedijzer.

Spelen met de kleuren

Je kan er ook voor kiezen om een beetje te spelen met de verschillende kleuren. Steen, riet, katoen en houten kleuren kunnen allemaal gecombineerd worden in een woning met een landelijk interieur. Je kan ook gedeeltelijk afwijken van de bovengenoemde kleuren en kiezen voor donkerblauw, zwart en donkergroen. In een landelijke interieur wil je rust en kalmte uitstralen hierdoor is er geen plaats voor felle kleuren. Felle kleuren zorgen ervoor dat een ruimte in een keer drukker aanvoelt.

Modern en een landelijk interieur combineren

Om volledig voor een landelijk interieur te kiezen kan voor sommige mensen een iets te grote stap zijn. Je kan altijd kiezen voor verschillende combinaties om er iets unieks van maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor moderne meubels met een frisse kleur die je combineert met natuurlijke kleuren. Je kan de dus kiezen voor de moderne uitstraling met de gezelligheid van een landelijk interieur. Zo heb je het beste van beide werelden en zorg je voor een authentieke look. Je kan ook kiezen voor een kleurcombinatie van wit en zwart met afwisselende rode en houten kleuraccenten.Landelijke en modern interieur

Lees ook:  Zo combineer je eindeloos met verschillende vloerkleden

Het landelijke interieur

Als je kiest voor het landelijke interieur zijn de combinaties als het ware eindeloos. Je kan allerlei verschillende combinaties maken. Verschillende groothandels hebben vaak een groot aanbod meubels die perfect bij een landelijk interieur passen. Je kan het landelijke interieur volledig eigen maken, maar een paar tips links en rechts kom je ook een heel eind. Je kan op verschillende plaatsen inspiratie op doen. Maak gebruik van Pinterest en Instagram om te kijken wat anderen doen. Geef je eigen draai hieraan en je krijgt een uniek en prachtige natuurlijke inrichting. Probeer je een beetje aan de bovenstaande richtlijnen te houden en dan komt het landelijke interieur volledig tot zijn recht in je woning. Voor de rest hoef je uiteraard aan niemand verantwoording af te leggen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings