Lampen uit de Nederlandse zee (en je kunt ze zelf in elkaar vouwen)

26 juli 2017
201

Designers en architecten Vasili Popow en Lidiya Koloyarskaya vestigden zich in 2015 in Amsterdam met hun designbureau VasiliLights. Zij creëren lampenkappen van papier die gebaseerd zijn op het zeeleven. Deze lichtgevende wezens, zoals schildpadden, kwallen en vissen, voorzien je kamer niet alleen van licht, maar zijn tevens een mooi en vooral origineel pronkstuk.

Lichtgevende origamikunst

De lampenkappen hebben met hun lijnen en contouren iets weg van origamikunst. Als architecten en designers hebben Vasili en Lidiya geleerd om te werken met lijnen en vormen en die techniek verwerken zij ook in hun lampen. Veel van hun lampen zijn pakketten die je zelf in elkaar kunt zetten, door simpelweg de vouwlijnen te volgen.

Het in elkaar vouwen van de lampenkap kan wel een paar uur in beslag nemen:

Het ligt er maar net aan hoe perfectionistisch je bent en of je onderwijl wordt afgeleid of niet, maar dat kan je alleen maar nog meer doen genieten van het proces. Zie het als een manier om even te ontsnappen aan je dagelijkse stressmomenten.

De schoonheid van de Nederlandse kust

De zeedieren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, vormen en formaten. Vasili en Lidiya worden voor hun creaties geïnspireerd door de schoonheid van de Nederlandse kust:

De vorm van de lampen komt voort uit de wilde natuur van de zee, haar grote klanken, haar geluid en ritme.

Hun inspiratie is goed terug te vinden in hun designs. Doordat de lampenkappen met een speciale vouwtechniek zijn gevormd, ontstaat er een lijn van beweging, waardoor de ontwerpen niet meer zo statisch lijken. De gaatjes zorgen ervoor dat het licht door de kamer wijd wordt verspreid, wat symbool kan staan voor het geluid en de klanken van de zee.

Lees ook:  Boeken worden origamisculpturen

Het zijn bijzondere kunstwerken waar je veel plezier van kunt hebben. Hieronder hebben wij een klein overzicht van deze aparte ontwerpen. Meer van hun creaties zijn te zien op hun Instagram.

Wil je ook zo’n lampenkap kopen, dan kan dat in hun online Etsy shop.

Vasili 1

Vasili 2

Vasili 3

Vasili 4

Vasili 5

Vasili 6

Vasili 7

Ook deze kunstenaars weten van met behulp van de origami-techniek bijzondere lampen te creëren in de vorm van dieren.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings