Bij deze lamp komen geweien en veren tevoorschijn als je het licht aan doet

15 mei 2017
343

Uitgeschakeld lijkt het alsof je een kunstig origamifiguur aan je muur hebt hangen, een object wat iets weg heeft van een hele norse koe of een moderne klok. Maar wanneer je de lamp aan zet, dan veranderen deze origamifiguren ineens in een hert of pauw. 

Ontwerper Chen Bikovski was van kinds af aan al gefascineerd door pop-up boeken, vooral vanwege het 3D effect dat bladzijde voor bladzijde elke keer weer een verrassing was, "door simpelweg de bladzijde om te slaan komt er iedere keer weer een hele nieuwe wereld tevoorschijn, het verhaal komt echt tot leven."

Ze wilde graag datgene wat haar als jong meisje al verwonderde verwerken in haar designs. En zo is ze op het idee gekomen op Popup Lighting te beginnen, een serie van strakke en moderne lampen die door slechts een druk op de knop in een elegant dier veranderen.

Mooi hoe licht niet alleen functioneel is in deze ontwerpen, maar ook je muur direct van een kunstwerk voorziet.

Chen Bikovski Chen Bikovski Chen Bikovski Chen Bikovski Chen Bikovski  Chen Bikovski

Schermafdruk 2017-05-16 16.10.56 lamp 3 lamp lamp 2

Work in progress..

Schermafdruk 2017-05-16 16.09.56 Schermafdruk 2017-05-16 16.10.15 Schermafdruk 2017-05-16 16.11.06 Schermafdruk 2017-05-16 16.11.18

Mocht je ook zo'n bijzondere lamp willen, ze zijn te koop in de webshop van Popup Lighting. Niet goedkoop, wel mooi...

Via Design You Trust en Popup Lighting
Lees ook:  De modetrends voor de lente en zomer van 2023!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings