Laat je betoveren door Genua

10 november 2021
385
stedenstrip genua

Als je aan een stedentrip naar Italië denkt komen vaak de steden zoals Rome, Milaan, Florence en Venetië in je op. Dit is voornamelijk omdat ze bekendste of grootste steden zijn van het land. Desondanks betekent dat niet dat Italië niet meer te bieden heeft. Italië is namelijk een prachtig land met nog veel meer van zo’n mooie steden, zoals de eeuwenoude havenstad Genua bijvoorbeeld. Wil jij ook eens naar een plek waar toerisme nog niet groot is? En het moois van Italië bewonderen? We vertellen je alles over de prachtige handelsstad Genua.

 

Stedentrip naar Genua

Genua is een prachtige historische stad met genoeg bezienswaardigheden en attracties. Ook ligt de stad aan een van de mooiste kusten van Europa. De meeste toeristen die naar Genua komen zijn op doorreis naar een andere bestemming. Dat de stad Genua nog niet zo bekend is als stedentrip is ook te zien aan de prijs. De meeste hotels of appartementen zijn daarom ook veel goedkoper dan in andere bekende steden in Italië.

 

Genua is de grootste havenstad van Italië en de hoofdstad van Ligurië. De stad diende goed als handelsstad door haar goede handelsgeest en strategische positie aan de zee. De strategische positie is nu te herkennen aan de prachtige ligging van Genua langs de kust. Genua staat bekend om haar kleine en smalle kronkelende steegjes. Je kunt er wandelen langs allerlei winkeltjes en restaurants en genieten van de historie van de stad.

stedentrip genua

De stad Genua

De stad Genua bestaat uit een aantal verschillende wijken. De mooiste gedeeltes van de stad hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook:  Hoe je jouw eerste primitieve vakantie voorbereidt

 

Het historisch centrum

Het historisch centrum van Genua staat op het UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum is dan ook grotendeels een voetgangerszone. Auto’s mogen alleen maar parkeren in de omliggende parkeergarages. Dat het een oude stad is, is goed te zien aan alles wat er bewaard is gebleven. Zo kun je nu nog de oude stadsmuren, poorten en verschillende smalle en donkere straatjes bewonderen. Via de grote winkelstraat Via San Lorenzo loop je door naar de oude haven van Porto Antico.

 

De Palazzi van Via Garibaldi

De binnenstad bestaat ook nog uit een wat nieuwer gedeelte. Dit is tussen de 16e en 17e gebouwd. Hier vind je verschillende beroemde stadspaleizen. De straat met de meeste stadspaleizen en dus ook de bekendste straat van dit gedeelte van de stad heet Via Garibaldi. Hier woonden in de 16e eeuw de families met het meeste vermogen. Samen met de straatjes Via Balbi en Via Cairoli staat dit gedeelte van de stad op de werelderfgoedlijst en dus is het zeker een bezoek waard.

 

De oude haven van Genua

In het middeleeuwse centrum ligt de oude haven Porto Antico. In deze haven leggen de meeste boten naar Portofino en Cinque Terre aan. De haven staat bekend om het prachtige uitzicht op de pier en je kunt er historische schepen bewonderen. Daarnaast zijn er verschillende cafés en restaurants waar je van het prachtige uitzicht op de oude stad kunt genieten.

De heuvels van Genua

Genua is tegen de heuvels aangebouwd. Dit is voornamelijk in de buitenwijken goed te zien. Je kunt vanuit het centrum met de bus of een kabeltrein naar deze heuvels worden gebracht zodat je van boven af kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad.

Lees ook:  Mooie wandelroutes Brabant

stedentrip genua

Bezienswaardigheden Genua

Naast de verschillende gedeeltes van de stad zijn er in Genua ook een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

 

Kathedraal van San Lorenzo

De kathedraal van San Lorenzo is in de 2e eeuw gebouwd en later in de 9e en 12e eeuw gerenoveerd. Je ziet er verschillende bouwstijlen die in de gehele stad te vinden zijn. Ook heeft de kathedraal een eigen schatkamer met prachtige voorwerpen die gemaakt zijn door goud- en zilversmeden in de middeleeuwen. In de kathedraal zijn er naast veel elementen uit de 9e eeuw  verschillende schilderijen te bewonderen.

 

Galata Museo del Mare

Galata Museo del Mare is een museum waar je de lange geschiedenis van de zee rondom Genua kunt bewonderen. Je ziet er replica’s van verschillende schepen en boten en je kunt er zien hoe het leven was voor de zeelui en hun passagiers. Heb je alles in het museum gezien? Dan kun je ook boven op het dak van het museum genieten van een prachtig uitzicht.

 

Het aquarium

Het aquarium is misschien wel het allernieuwste gedeelte van de stad. Er komen jaarlijks dan ook meer dan 1,2 miljoen bezoekers heen. In het aquarium zie je verschillende vissen, zeehonden, schildpadden, haaien en pinguïns. Het staat dan ook wel bekend als een zeedierenpark. Naast de dieren bewonderen staat het aquarium bekend om zijn wetenschappelijke en educatieve functie.

stedentrip genua

 

Op de camping in Genua

Ga je met kinderen naar Genua of wil je liever wat meer privacy hebben dan op een hotelkamer? Dan is ook Genua een ideale stad. Naast goedkope hotels en appartementen zijn er genoeg campings in de buurt van Genua om te overnachten. Van een boomhut tot een privé tent of vakantiehuis je kunt het zo gek niet verzinnen. Op die manier kun je naast de drukte van de stad ook tijdens je vakantie genieten van de rust van de natuur.

Lees ook:  Dagelijkse rituelen, routines en obsessies van creatieven

 

Wil je naast Genua nog meer mooie plekken zien in Italië? Je vindt ze allemaal in de mooiste bestemmingen van Italië.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down