Laat de herfst net zo mooi zijn als in deze schilderijen

30 september 2016
294

De Poolse kunstenares Justyna Kopania geeft een prachtig startschot voor de herfst met deze schitterende schilderijen. Haar collectie laat een mooi spectrum van de verschillende stemmingen van dit seizoen zien. Van bomen met vlammende bladeren, grijze luchten als voorbode van een natte storm, glimmende straten en weerkaatsingen in rivieren en meren voordat het blad definitief op de grond valt.

In mijn schilderijen wil ik het snelle verstrijken van de tijd vangen: van seconden die minuten worden, minuten die een uur vormen, uren die dagen blijken te zijn en vervolgens weken en jaren, en tot slot ons hele leven

Haar schilderijen bestaan uit meerdere lagen olieverf met diepe kleuren. In een tijd waar hedendaagse kunst meestal niet in traditionele media wordt vervaardigd is deze kunstenares een fijne verademing. De beelden die ze vervaardigt doen ons verlangen naar winderige herfstdagen waar je na een lange wandeling door het roodbruine bos thuis je natte sokken uittrekt en bij de open haard neerploft met een heel fijn boek en dito glas wijn.

Justyna vertelt: "Misschien is de wereld om ons heen wel heel anders dan hoe wij het zien. Waarschijnlijk zitten er in elke regendruppel, zandkorrel of sneeuwvlok miljoenen kleuren die iedereen zou kunnen waarnemen als je vanuit een ander perspectief kijkt. In mijn schilderijen wil ik het snelle verstrijken van de tijd vangen: van seconden die minuten worden, minuten die een uur vormen, uren die dagen blijken te zijn en vervolgens weken en jaren, en tot slot ons hele leven. De grootste kunst is het leven te leven zodat je gelukkig bent en om in harmonie met jezelf, de wereld  en anderen om je heen te leven."

Lees ook:  Onstuimig geschilderde golven die zo echt lijken dat je er bijna in kunt duiken

Zo. Kom maar op met die herfst!

justynakopania1 justynakopania2 justynakopania3 justynakopania4 justynakopania6 justynakopania9 justynakopania10 justynakopania11 justynakopania12 justynakopania13 justynakopania14 justynakopania15 justynakopania16 justynakopania17 justynakopania18 justynakopania19

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings