Kunstzinnige vlinders gemaakt volgens de Japanse bloemschikkunst

26 februari 2018
560

Japanse bloemschikkunst -ook wel Ikebana genoemd- paste de in Montreal gevestigde creatieve modeontwerper Raku Inoue toe voor zijn verfijnde serie  ‘Natura Insects’, gemaakt van briljant gekleurde bloemen en bladeren. 

Inoue leerde met respect voor de natuur te werken en alleen gebruik te maken van wat er op dat moment voorhanden is. Zo verzamelt hij seizoensgebonden (bloem)bladeren die op de grond zijn gevallen na een regenbui, in plaats van deze van een groeiende plant of boom te plukken. Dat is Japanse bloemschikkunst ten voeten uit!

De serie bevat onder andere pastelgekleurde vlinders en motten die gemaakt zijn van zomerbloemen en groene bladeren en een reeks die bestaat uit warme, donkerdere tinten door het gebruik van verschillende herfstbladeren, takjes en zaden.

Creatief en mooi!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

Japanse bloemschikkunst

De sleutel tot succes

Bekijk onderstaande video om de ontwerper aan het werk te zien, om erachter te komen hoe spontaniteit de sleutel werd tot het succes van Natura Insects en welke prachtige symbolische waarde insecten voor hem hebben.

Benieuwd naar eerdere kleurrijke bloemschikcreaties van deze artistieke ontwerper? In dit artikel kun je genieten van oudere ontwerpen uit de Natura Insects serie.

Lees ook:  "Ook mensen die niet van kleine kriebelende beestjes houden zijn onder de indruk van deze natuurfoto's"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings