Kunstmaand Ameland | Vuurtoren zoekt kunstenaar

17 augustus 2016
192

In november is Ameland dé plek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Het eiland staat dan voor de twintigste keer de hele maand lang in het teken van kunst. Het thema van deze feesteditie is 'Over de Horizon', waarmee gedoeld wordt op de Scandinavische landen (waar Ameland vroeger veel handel mee dreef) en kunst die geïnspireerd is door de horizon. Ook is het een symbool voor kijken naar de toekomst. 125 kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Ijsland, Duitsland en natuurlijk Nederland komen hier hun werk exposeren. Ook jij kunt – als je over kunstzinnige talenten beschikt – hier deel van uit maken.

Verfijnde vuurtoren

Je moet er wel een beetje groots voor denken. Voor de komende kunstmaand stelt Ameland namelijk zijn 59 meter hoge vuurtoren beschikbaar om er een gigantisch kunstwerk van te maken. De vuurtoren zal na de kunstmaand weer terug geschilderd worden in zijn rood-witte strepen, aangezien de toren nog altijd in gebruik is en wel een nieuw likje verf kan gebruiken. Maar gedurende de maand november zou jouw kunstwerk hier aan honderden bezoekers tentoongesteld kunnen worden. Ben jij of ken jij een kunstenaar met een creatief idee voor de aankleding van deze vuurtoren?  Dan kunt je je suggestie mailen naar Pieter Smit: pietersmit@kunstmaandameland.com.

Vuurtoren Ameland

Meer informatie over Kunstmaand Ameland kun je vinden op de website of Facebook-pagina. De officiële opening vindt plaats op 5 november.

[hr]

Heb je ook je hart verpand aan de Wadden? Lees dan: Een eilander heeft misschien wel de grootste kans op dat levensgeluk

waddeneilanden-925x500

 

Lees ook:  Ervaar de intieme knusheid van slapen in een plaggenhut in Drenthe

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings