Kunstmaand Ameland | Vuurtoren zoekt kunstenaar

3026 VIEWS
Kunstmaand Ameland | Vuurtoren zoekt kunstenaar

In november is Ameland dé plek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Het eiland staat dan voor de twintigste keer de hele maand lang in het teken van kunst. Het thema van deze feesteditie is ‘Over de Horizon’, waarmee gedoeld wordt op de Scandinavische landen (waar Ameland vroeger veel handel mee dreef) en kunst die geïnspireerd is door de horizon. Ook is het een symbool voor kijken naar de toekomst. 125 kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Ijsland, Duitsland en natuurlijk Nederland komen hier hun werk exposeren. Ook jij kunt – als je over kunstzinnige talenten beschikt – hier deel van uit maken.

Verfijnde vuurtoren

Je moet er wel een beetje groots voor denken. Voor de komende kunstmaand stelt Ameland namelijk zijn 59 meter hoge vuurtoren beschikbaar om er een gigantisch kunstwerk van te maken. De vuurtoren zal na de kunstmaand weer terug geschilderd worden in zijn rood-witte strepen, aangezien de toren nog altijd in gebruik is en wel een nieuw likje verf kan gebruiken. Maar gedurende de maand november zou jouw kunstwerk hier aan honderden bezoekers tentoongesteld kunnen worden. Ben jij of ken jij een kunstenaar met een creatief idee voor de aankleding van deze vuurtoren?  Dan kunt je je suggestie mailen naar Pieter Smit: pietersmit@kunstmaandameland.com.

Lees ook:  Culturele duizendpoot Anne van der Zwaag over de liefde voor kunst en design

Vuurtoren Ameland

Meer informatie over Kunstmaand Ameland kun je vinden op de website of Facebook-pagina. De officiële opening vindt plaats op 5 november.


Heb je ook je hart verpand aan de Wadden? Lees dan: Een eilander heeft misschien wel de grootste kans op dat levensgeluk

waddeneilanden-925x500

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt
4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen
Bijzondere bloementaarten die je ook gewoon kunt eten
Oude postzegels vormen de basis voor sprookjesachtige prenten

One thought on “Kunstmaand Ameland | Vuurtoren zoekt kunstenaar

  1. Kunst maken zonder zenuwen. Je dag begint met koffie en plannen bespreken.je doek opspannen en de eerst kleurlaag opzetten. En dan… naar buiten, inspiratie opdoen in het bos of aan het water, verrast worden door land Art of mooie bloemen, verzadigd raken aan schoonheid maar ook een lekkere lunch.. en dan verrijkt verder schilderen. Tot je happy met een hapje en drankje op je dag terug kunt kijken. Dat kan! In Zeewolde!Kijk op http;//kunstenmeer.nl/cursus/schilderverwendag


Comments are closed.