Kunstenares vangt haar liefde voor planten in botanische schilderijen

25 september 2017
611

Planten in huis zijn niet alleen goed voor zuurstof, maar geven ook sfeer. Zo vindt ook kunstenares Laura Garcia Serventi, die de schoonheid van de ogenschijnlijk eenvoudige huisplant in kleurrijke voorstellingen op katoendoek vangt in kleurrijke schilderijen.

Terug naar haar jeugd

Na afronding van een fotografieproject reisde Laura af naar Mexico, waar zij verliefd werd op de schoonheid van de cactussen en vetplanten aldaar. Ze begon met het schilderen van deze planten in combinatie met andere soorten vegetatie.

Ook haar roots zie je goed terugkomen in haar kunstwerken: een diversiteit aan planten wordt afgebeeld in verschillende potten en steken af tegen vrolijk gekleurde tegels en muren. Het is een mooie herinnering aan haar jeugd in Buenos Aires, waar de huizen vol stonden met planten en de vloeren bedekt met vrolijk gekleurde plavuizen.

Afspiegeling van haar liefde voor natuur

De illustraties zijn echt een afspiegeling van Laura's liefde voor de natuur. In haar series "Gardens" en "Tropical Landscapes" zie je haar liefde voor bomen en planten duidelijk terug. Van cactussen en vetplanten tot kleurige bloemen. Alle soorten, maten en kleuren komen voorbij. Mooie inspiratie om gewoon die dingen te schilderen waar je als mens blij van wordt.

Laura is te volgen op Instagram en verkoopt haar illustraties hier.

"Gardens"

serventi 1

serventi 2

serventi 3

serventi 4

serventi 5

serventi 6

serventi 7

serventi 8

serventi 9

serventi 11

serventi 12

"Tropical Landscapes"

serventi 14

serventi 15

serventi 16

serventi 17

serventi 18

serventi 19

serventi 20

serventi 21

serventi 22

Laura is niet de enige die zich geïnspireerd voelde door de Mexicaanse vetplant. Susan McLeary maakt draagbare sieraden van vetplanten. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee!

Lees ook:  Alles over de Japanse Esdoorn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings