Kunstenares geeft servies en bestek een schitterend tweede leven als kunstwerk

12 januari 2017
255

De Duitse kunstenaars Wiebke Meurer is gefascineerd door geschiedenis, en in het bijzonder door gebruiksobjecten uit de 18e eeuw die ze transformeert tot bijzondere kunstwerken. De gouden en zilveren schalen, theekopjes en bestek snijdt ze uit tot een delicaat filigraan.

Ze ontneemt de voorwerpen hun functie, maar geeft ze een schitterend tweede leven als kunstwerk er voor terug. De saus glipt nu door de lepel heen, en de soep kan niet meer in de schaal waar ooit, aan rijk gedekte tafels, het voorgerecht in werd opgediend.

"Ik ben niet bezig met de restauratie van de voorwerpen", vertelt Wiebke. "Ik wil ze juist ontleden, de kern van hun schoonheid blootleggen en ze als het ware opnieuw uitvinden. Ze zijn nu bevrijd van hun historische context en hebben een nieuw leven als prachtige sculptuur."

wiebke meurer2 wiebke meurer3 wiebke meurer4 wiebke meurer5 wiebke meurer6 wiebke meurer7 wiebke meurer8 wiebke meurer9 wiebke meurer10

 

Lees ook:  Deze kunstwerken vullen de ruimte met bijzondere geometrische patronen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings