Kunstenares Stéphanie Kilgast geeft ons afval een kleurrijk nieuw leven

1069 VIEWS
Kunstenares Stéphanie Kilgast geeft ons afval een kleurrijk nieuw leven

De Franse kunstenares Stéphanie Kilgast loopt regelmatig tweedehandswinkels en vuilnisbakken af op zoek naar nieuw materiaal voor haar werk. Ze geeft andermans afval een nieuw leven door kleurrijke natuurlijke vormen aan te brengen op weggegooide objecten, zoals blikken, borden en jampotten. Ze staat bekend om haar gedetailleerde en realistische koralen, paddenstoelen, insecten en dieren van klei.

 

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 3

Een dialoog tussen mens en natuur

Haar werk is kleurrijk en vrolijk, maar bevat ook een mooie, belangrijke boodschap. Zelf noemt ze het een dialoog tussen de mens en de natuur. Op haar website beschrijft ze het heel beeldend:

De objecten zijn altijd hergebruikt en vaak afval, de meest directe en zichtbare impact van menselijke activiteit op onze planeet. De planten observeren ons, en wachten af of we de milieucrisis, die we zelf hebben gecreëerd, wel kunnen managen (…) het is aan ons om een balans te vinden tussen onze activiteiten en onze wens om intellectueel en cultureel te excelleren, zonder ons thuis te vernietigen

Ze zet mensen daarom aan het denken, op een mooie manier, door haar minutieuze sculpturen aan te brengen op voorwerpen die wij niet meer wilden. Een inkijkje in onze wegwerpmaatschappij, maar ook in bijzondere manieren om ons afval een tweede leven te geven.

Lees ook:  Barbie schoentjes vormen samen kleurrijke illustraties

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 2

Meer werk zien?

Stéphanie Kilgast neemt haar grote schare fans ook online mee in haar creatieve proces. Het is intrigerend haar aan het werk te zien. Ze zet dan ook regelmatig fascinerende foto’s en video’s op haar Instagram, Youtube en Facebook. Hieronder nog meer van haar bijzondere werk.

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 1

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 5

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 6

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 7

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 4

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 9

Afval staat aan de basis van nog veel meer kunst! Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze stellages van zeepuin, deze driedimensionale straatkunst van straatvuil, en deze prachtige muursculpturen. Stuk voor stuk indrukwekkende voorbeelden van weloverwogen hergebruik

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk