Kunstenares Stéphanie Kilgast geeft ons afval een kleurrijk nieuw leven

18 april 2018
436

De Franse kunstenares Stéphanie Kilgast loopt regelmatig tweedehandswinkels en vuilnisbakken af op zoek naar nieuw materiaal voor haar werk. Ze geeft andermans afval een nieuw leven door kleurrijke natuurlijke vormen aan te brengen op weggegooide objecten, zoals blikken, borden en jampotten. Ze staat bekend om haar gedetailleerde en realistische koralen, paddenstoelen, insecten en dieren van klei.

 

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 3

Een dialoog tussen mens en natuur

Haar werk is kleurrijk en vrolijk, maar bevat ook een mooie, belangrijke boodschap. Zelf noemt ze het een dialoog tussen de mens en de natuur. Op haar website beschrijft ze het heel beeldend:

De objecten zijn altijd hergebruikt en vaak afval, de meest directe en zichtbare impact van menselijke activiteit op onze planeet. De planten observeren ons, en wachten af of we de milieucrisis, die we zelf hebben gecreëerd, wel kunnen managen (...) het is aan ons om een balans te vinden tussen onze activiteiten en onze wens om intellectueel en cultureel te excelleren, zonder ons thuis te vernietigen

Ze zet mensen daarom aan het denken, op een mooie manier, door haar minutieuze sculpturen aan te brengen op voorwerpen die wij niet meer wilden. Een inkijkje in onze wegwerpmaatschappij, maar ook in bijzondere manieren om ons afval een tweede leven te geven.

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 2

Meer werk zien?

Stéphanie Kilgast neemt haar grote schare fans ook online mee in haar creatieve proces. Het is intrigerend haar aan het werk te zien. Ze zet dan ook regelmatig fascinerende foto's en video's op haar Instagram, Youtube en Facebook. Hieronder nog meer van haar bijzondere werk.

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 1

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 5

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 6

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 7

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 4

Kunstenares Stephanie Kilgast afval 9

Afval staat aan de basis van nog veel meer kunst! Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze stellages van zeepuin, deze driedimensionale straatkunst van straatvuil, en deze prachtige muursculpturen. Stuk voor stuk indrukwekkende voorbeelden van weloverwogen hergebruik

Lees ook:  De mooiste natuurhoogtepunten van de Hurtigruten

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings