Kunstenares 'repareert' scheuren in de weg met goudlijm (Kinstugi)

28 februari 2017
205

Kunstenares Rachel Sussman (bekend van deze bijzondere foto's van de oudste levende organismen op aarde) repareert scheuren in de weg. Niet met met cement of asfalt, maar met goudlijm. Deze techniek is geïnspireerd op het Japanse Kintsugi waarbij gebroken porselein wordt gelijmd met goudlijm zodat de breuklijnen zichtbaar blijven en de koppen en borden extra mooi maken.

Nadat ze 10 jaar lang bomen, mossen, struiken en planten fotografeerde voor haar boek 'De oudste levende wezens op aarde' viel haar oog op een foto van een gebroken kopje dat gerepareerd was met goudlijm. Gefascineerd door deze techniek dook ze in de geschiedenis ervan en besloot er haar volgende project mee te doen.

Ze zegt hierover: "Scheuren in de weg roepen de vraag om aandacht op. De paden waar we over lopen, fietsen of rijden krijgen meestal geen zorg totdat ze echt uit elkaar vallen. Doordat ik de scheuren verguldt kijken mensen opeens met een andere blik naar hun omgeving. Ik vind het mooi als mensen zien dat de weg zich ondanks alles sterk houdt."

Je kunt ook je eigen gebroken servies repareren met goudlijm, hier zijn speciale pakketjes voor te koop - het gaat heel eenvoudig en is supersterk.

kintsugi rachel sussman2 kintsugi rachel sussman3 kintsugi rachel sussman4 kintsugi rachel sussman5 kintsugi rachel sussman6 kintsugi rachel sussman7 kintsugi rachel sussman8

Met deze Kintsugi Repair Kit kun je je eigen servies repareren. Bestel hier.

kintsugi 1

 

 

Lees ook:  Het uilendagboek | Ook uilen willen spelen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings