Kunstenares ‘repareert’ scheuren in de weg met goudlijm (Kinstugi)

2685 VIEWS
Kunstenares ‘repareert’ scheuren in de weg met goudlijm (Kinstugi)

Kunstenares Rachel Sussman (bekend van deze bijzondere foto’s van de oudste levende organismen op aarde) repareert scheuren in de weg. Niet met met cement of asfalt, maar met goudlijm. Deze techniek is geïnspireerd op het Japanse Kintsugi waarbij gebroken porselein wordt gelijmd met goudlijm zodat de breuklijnen zichtbaar blijven en de koppen en borden extra mooi maken.

Nadat ze 10 jaar lang bomen, mossen, struiken en planten fotografeerde voor haar boek ‘De oudste levende wezens op aarde’ viel haar oog op een foto van een gebroken kopje dat gerepareerd was met goudlijm. Gefascineerd door deze techniek dook ze in de geschiedenis ervan en besloot er haar volgende project mee te doen.

Ze zegt hierover: “Scheuren in de weg roepen de vraag om aandacht op. De paden waar we over lopen, fietsen of rijden krijgen meestal geen zorg totdat ze echt uit elkaar vallen. Doordat ik de scheuren verguldt kijken mensen opeens met een andere blik naar hun omgeving. Ik vind het mooi als mensen zien dat de weg zich ondanks alles sterk houdt.”

Je kunt ook je eigen gebroken servies repareren met goudlijm, hier zijn speciale pakketjes voor te koop – het gaat heel eenvoudig en is supersterk.

Lees ook:  Kunstenaar gebruikt vieze auto's als canvas voor schitterende tekeningen

kintsugi rachel sussman2 kintsugi rachel sussman3 kintsugi rachel sussman4 kintsugi rachel sussman5 kintsugi rachel sussman6 kintsugi rachel sussman7 kintsugi rachel sussman8

Met deze Kintsugi Repair Kit kun je je eigen servies repareren. Bestel hier.

kintsugi 1

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Street art gebaseerd op het Coronavirus
Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat
Lichtgevende konijnen in de stad
Levensgroot onkruid siert de stad