Kunstenares maakt prachtige jurken van romans

3270 VIEWS
Kunstenares maakt prachtige jurken van romans

Van een afstand lijken de jurken van Carrie Ann Schumacher, een multimedia kunstenares uit Chicago, op normale jurken gemaakt van stof. Deze jurken zijn echter niet gemaakt van stof, maar van papier. Papier uit romans welteverstaan, en dat was een bewuste keuze.

Schumacher: “Vrouwen definiëren zich vooral door kleding, we gebruiken ons uiterlijk om onze ambities te laten zien, om partners aan te trekken en onze sociale status te tonen”. Volgens Schumacher beschrijven romans de eisen die de hedendaagse vrouwencultuur vrouwen oplegt door het gebruik van kleding als sociaal symbool.

Vrouwen worden door modetijdschriften geprogrammeerd om te leven naar een onrealistisch beeld van schoonheid. Romans, waarin relaties altijd perfect lijken, laten evengoed een onrealistisch beeld zien. De realiteit is natuurlijk heel anders, maar volgens Schumacher gaan de onrealistische werelden van mode en romans hand in hand: “er perfect uit zien wordt geadverteerd als een methode om een leven vol liefde te krijgen”. De jurken zien er prachtig uit maar je kunt ze door het materiaalgebruik niet dragen en symboliseren daarmee onrealistische en niet haalbare beelden die de maatschappij over vrouwen heeft gecreëerd.

Het kan haast niet anders dat er in iedere jurk weken, zo niet maanden, werk zit. Elk onderdeel, elk laagje van iedere jurk zit vol met kleine details. Het lijkt alsof er over iedere prop papier en iedere snipper zorgvuldig nagedacht is. Deze jurken zijn zo mooi dat velen zich er op en top vrouw in zouden voelen, maar ze zijn natuurlijk ook mooi om naar te kijken.

Lees ook:  Over ingenieuze patronen en eindeloos geduld

Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher Carrie Ann Schumacher

Via: Bored Panda en Carrie Ann Schumacher 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Vouwkunst voor gevorderden
Kunstenares maakt prachtige kunst op gedroogde theezakjes
Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Tiffanie Turner laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt van papier