Kunstenares maakt minilandschappen van mos met vilt en garen

23 oktober 2017
687

Bomen en planten hebben vaak een rustgevende werking op je geest. Dat ondervindt ook Emma Mattson, die prachtige borduurwerken maakt. Zij haalt haar inspiratie uit mos: met verschillende toepassingen van vilt en garen creëert zij bijzondere taferelen van dit mooie natuurfenomeen.

De complexe steken die Emma gebruikt zorgen voor een ophoping op de stof, net als mos in de natuur. Het ziet er dus niet alleen uit als mos, maar voelt ook net zo zacht aan. Een bijkomend voordeel voor Emma is dat borduren haar helpt om haar angststoornis te overwinnen, want ze hoeft zich maar op één ding te focussen:

Bij het maken van borduurwerkjes van mos gaat het om het creëren en opbouwen van een scène vanuit het niets of om het creëren van een mini-landschap. Het vilt krijgt een gelaagde structuur in ronde vormen voor een driedimensionaal effect en vanuit daar ga ik verder in een meer abstracte zin.

Prachtig hoe deze werken uitnodigen om het aan te raken, en de kleine landschappen van mos te aaien.

Emma verkoopt haar werken via haar Etsy webshop. Zij is tevens te volgen via Instagram.

 

mos 2

mos 3

mos 4

mos 1

mos 5

mos 6

mos 7

mos 8

mos 9

mos 10

mos 11

mos 12

Sommigen maken kunstwerken op straat met echt mos. Het wordt ook wel natuurlijke straatkunst genoemd en je kunt het ook zelf uitproberen. Een verfrissend idee om bijvoorbeeld de muur van je schuur mee op te leuken.

Lees ook:  3 mooie canvas prints voor in je woonkamer

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down