Kunstenares maakt minilandschappen van mos met vilt en garen

1380 VIEWS
Kunstenares maakt minilandschappen van mos met vilt en garen

Bomen en planten hebben vaak een rustgevende werking op je geest. Dat ondervindt ook Emma Mattson, die prachtige borduurwerken maakt. Zij haalt haar inspiratie uit mos: met verschillende toepassingen van vilt en garen creëert zij bijzondere taferelen van dit mooie natuurfenomeen.

De complexe steken die Emma gebruikt zorgen voor een ophoping op de stof, net als mos in de natuur. Het ziet er dus niet alleen uit als mos, maar voelt ook net zo zacht aan. Een bijkomend voordeel voor Emma is dat borduren haar helpt om haar angststoornis te overwinnen, want ze hoeft zich maar op één ding te focussen:

Bij het maken van borduurwerkjes van mos gaat het om het creëren en opbouwen van een scène vanuit het niets of om het creëren van een mini-landschap. Het vilt krijgt een gelaagde structuur in ronde vormen voor een driedimensionaal effect en vanuit daar ga ik verder in een meer abstracte zin.

Prachtig hoe deze werken uitnodigen om het aan te raken, en de kleine landschappen van mos te aaien.

Emma verkoopt haar werken via haar Etsy webshop. Zij is tevens te volgen via Instagram.

 

mos 2

mos 3

mos 4

mos 1

mos 5

mos 6

mos 7

mos 8

mos 9

mos 10

mos 11

mos 12

Sommigen maken kunstwerken op straat met echt mos. Het wordt ook wel natuurlijke straatkunst genoemd en je kunt het ook zelf uitproberen. Een verfrissend idee om bijvoorbeeld de muur van je schuur mee op te leuken.

MEER INSPIRATIE

Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap