Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen

1054 VIEWS
Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen

Amanda McCavour maakt grote installaties van kleine geborduurde bloemen, kristallen of andere bijzondere natuurverschijnselen. Meestal hangen de tientallen creaties aan lange draden naast elkaar en vormen zo samen een geheel. De kleine kunstwerkjes worden op een bijzondere en unieke wijze gemaakt.

Inspiratie

Amanda vind haar inspiratie op veel verschillende plekken. Ze raakt steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop planten groeien en ze maakt dan ook veel wandelingen in de natuur. Ze vind wandelen een goede manier om geïnspireerd te raken, omdat je constant de tijd hebt om de natuur om je heen te observeren. Ze vind ook inspiratie door veel te tekenen. Voor haar werken het tekenen en wandelen beide als een filter voor haar gedachtegang en creatieve proces.

Elk project is anders, maar meestal start ik met het bestuderen van foto’s van de dingen die ik wil maken. De manier waarop ik deze vind, is nogal verschillend.

Soms kijkt ze naar persoonlijke foto’s en andere keren zoekt ze op Google of bezoekt ze een museumvoor inspiratie.

De tekst gaat verder onder de foto’s

geborduurde

geborduurde

geborduurde

Schetsen

Nadat Amanda allerlei foto’s en informatie heeft gevonden gaat ze over op het schetsen. Ze gebruikt een speciaal tekenprogramma waardoor ze meerde schetsen over elkaar kan maken. Zo kan ze het effect van de meerdere creaties achter en naast elkaar goed overzien.

Lees ook:  Over afscheid: een gewichtige expeditie naar de Noordpool

De tekst gaat verder onder de foto’s

geborduurde

geborduurde

Naaimachine

Dan is het tijd om met de naaimachine aan de slag te gaan. Ze begint met een witte draad, deze is bijna onzichtbaar aangezien Amanda’s kunst vaak in een witte galerie wordt tentoongesteld. Nadat de basis klaar is begint ze met de meest lichte kleur van het kunstwerkje en werkt ze langzaam toe naar de donkere kleuren.

Als er genoeg draad is om het werkje bij elkaar te houden, los ik het stukje stof op in water. Dit is spannendste deel voor mij!

Als ze tekent en en begint met naaien oogt het kunstwerkje meestal wat stijf. Wanneer ze het tijdelijke oppervlak oplost wordt het werkje eindelijk levendig en krijg het zijn eigen beweging en zachtheid.

De tekst gaat verder onder de foto’s

geborduurde

geborduurde

03_Taubman-Museum_Neon-Clouds_Detail-1-1024x421

geborduurde

geborduurde

Vind je deze kleine geborduurde werkjes prachtig? Japanse kunstenares Ipnot maakt ook driedimensionale borduurkunst. Ze heeft onder andere vogeltjes, tomaten, sushi en koffie in haar collectie!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars