Kunstenares maakt glaskunst van slakken en insecten op ware grootte

6 maart 2017
334

De Japanse Yuki Tsunoda maakt insecten, bloemen en planten op ware grootte - van glas. Vooral met het onderwerp insecten heeft ze iets, ze wil hier namelijk de schoonheid van deze beestjes laten zien in plaats van te focussen op de afkeer die veel mensen voelen bij het zien van slakken of een mier.

Toegegeven, het is ook knap vervelend als er een leger slakken zich tegoed heeft gedaan aan je borders vol sla, maar daarom zijn deze glazen exemplaren nóg leuker - die eten niets. Yuki maakt de beestjes en planten van zacht Morettiglas wat ze in vorm brengt met minuscule gereedschappen.Voor de vleugels gebruikt ze dichroic glas of een quartzsoort aventurine om de metallic uitstraling erin te krijgen.

YukiTsunoda2 YukiTsunoda3 YukiTsunoda4 YukiTsunoda5 YukiTsunoda6 YukiTsunoda7 YukiTsunoda8

 

Lees ook:  10 schitterende combinaties van kunst en natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down